Παστίτσιο από την Knorr
Λίγα μυστικά ακόμα
Αντί για μοσχαρίσιο κιμά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κιμά από κοτόπουλο ή γαλοπούλα.
Υλικά
-
1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
-
1/2 κιλό μακαρόνια για παστίτσιο
-
λίγο βασιλικό
-
1 φύλλο δάφνης
-
150 γρ. παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι
-
200 γρ. Βιτάμ Culinesse
-
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-
1 Pummaro ψιλοκομμένο τοματάκι
-
1 Knorr «Σπιτικό» ζωμό βοδινού
-
2 αυγά χτυπημένα
-
αλάτι και πιπέρι
-
Για την μπεσαμέλ
-
1 φλιτζάνι αλεύρι
-
4 φλιτζάνια ζεστό γάλα
-
1 φλιτζάνι Βιτάμ Culinesse
-
2 αυγά
-
1 φλιτζάνι τριμμένο κεφαλοτύρι ή παρμεζάνα
-
αλάτι και πιπέρι
-
μοσχοκάρυδο τριμμένο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζουμε το μισό Βιτάμ Culinesse σε μία κατσαρόλα, σοτάρουμε το κρεμμύδι με τον κιμά και ανακατεύουμε.
-
2
Προσθέτουμε το Pummaro, το αλατοπίπερο, τη δάφνη, τον «Σπιτικό» ζωμό βοδινού, τον βασιλικό και λίγο καυτό νερό (περίπου 1 φλιτζάνι), ανακατεύουμε και αφήνουμε να μαγειρευτούν σε χαμηλή θερμοκρασία για 25 λεπτά.
-
3
Μισοβράζουμε τα μακαρόνια, τα τοποθετούμε στο ταψί που θα φτιάξουμε το παστίτσιο, αλείφουμε με το υπόλοιπο Bιτάμ Culinesse, προσθέτουμε τον κιμά και τα δύο χτυπημένα αυγά.
-
4
Ανακατεύουμε καλά τα υλικά, απλώνοντάς τα ομοιόμορφα.
-
5
Για την μπεσαμέλ
-
6
Βάζουμε το Bιτάμ Culinesse να θερμανθεί καλά σε μία κατσαρόλα σε σιγανή φωτιά και προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύοντας με ένα ξύλινο κουτάλι και προσέχοντας να μη σβολιάσει.
-
7
Στη συνέχεια, ρίχνουμε το ζεστό γάλα χτυπώντας με το σύρμα, τα αυγά, το αλάτι, το πιπέρι και λίγο μοσχοκάρυδο, και αφήνουμε την μπεσαμέλ να μαγειρευτεί και να σφίξει για 10 λεπτά ανακατεύοντας συχνά.
-
8
Τέλος, προσθέτουμε το τυρί.
-
9
Αφού ετοιμαστεί και η μπεσαμέλ, τη στρώνουμε πάνω από τα μακαρόνια, πασπαλίζουμε την επιφάνεια του παστίτσιου με το τριμμένο τυρί και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο στους 170 βαθμούς για 45 λεπτά.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια