stroumfita
stroumfita @cook_8453332
Αθήνα,από Οινούσσες!!!,

Υπέροχο παστίτσιο που έχει περάσει από γενιά σε γενιά! Συνταγή της γιαγιάς, της μαμάς, δική μου και τώρα δική μας!

Recipe by stroumfita

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

53 Minutes
  1. 500 γρ. διάφορα τυριά τριμμένα ή κεφαλοτύρι
  2. 1,5 πακέτο μακαρόνια Νο3
  3. 750 γρ. κιμά
  4. 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  5. 2 φρέσκιες ντομάτες ψιλοκομμένες
  6. 1 κουτί σάλτσα ντομάτας (pummaro)
  7. Αλάτι
  8. μοσχοκάρυδο
  9. 2 ποτήρια νερό
  10. 1 κρασοπότηρο κόκκινο κρασί
  11. Μπεσαμέλ
  12. 7-8 κουταλιές αλεύρι
  13. 1 βιτάμ
  14. 1 κουτί (το άδειο πλέον εβαπορέ, το γεμίζουμε) νερό
  15. 300 γρ. τυρί (τα παίρνουμε από τα 500 γρ. τυρί που έχουμε τρίψει αρχικά)
  16. Αλάτι
  17. 1 κουταλάκι μοσχοκάρυδο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βράζουμε σε αλατισμένο νερό τα μακαρόνια μας.

  2. 2

    Τα σουρώνουμε στο τρυπητήρι και ρίχνουμε κρύο νερό.

  3. 3

    Βάζουμε στην κατσαρόλα 2 κουταλιές βούτυρο και ρίχνουμε ξανά τα μακαρόνια μέσα, ανακατεύοντας να πάει παντού. Αφήνουμε να κρυώσουν.

  4. 4

    Ετοιμάζουμε τον κιμά. Ρίχνουμε το λάδι στην κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και τον κιμά.

  5. 5

    Προσθέτουμε τις φρέσκιες ντομάτες, το πούμαρο, αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο, 2 ποτήρια νερό και αφήνουμε να βράσει για 40 λεπτά περίπου (ώσπου να απορροφήσει τα υγρά του). Λίγο πριν το κατεβάσουμε από τη φωτιά ρίχνουμε το κρασί. Αφήνουμε να κρυώσει.

  6. 6

    Για την μπεσαμέλ, λιώνουμε σε μία κατσαρόλα το βιτάμ και προσθέτουμε το αλεύρι για να το καβουρδίσουμε. Ανακατεύουμε συνεχώς με σύρμα σε μέτρια φωτιά.

  7. 7

    Έπειτα και ενώ ανακατεύουμε συνεχώς ρίχνουμε σιγά σιγά το εβαπορέ, το νερό, τα αυγά, αλάτι, πιπέρι, το μοσχοκάρυδο και τέλος το τριμμένο τυρί. Μόλις πήξει κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.

  8. 8

    Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.

  9. 9

    Στρώνουμε σε βουτυρωμένο ταψί, ομοιόμορφα τα 3/4 από τα μακαρόνια. Πασπαλίζουμε με τυρί (χρησιμοποιούμε πλέον κατά τη διάρκεια του στησίματος στο ταψί τα υπόλοιπα 200 γρ. που μας έχουν μείνει).

  10. 10

    Προσθέτουμε όλο τον κιμά.

  11. 11

    Στη συνέχεια ρίχνουμε τα υπόλοιπα μακαρόνια και πασπαλίζουμε πάλι με λίγο τυράκι.

  12. 12

    Έπειτα προσθέτουμε τη μπεσαμέλ και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο (αρκετό) τυρί που μας έχει απομείνει για να πάρει χρυσαφί χρώμα το παστίτσιο μας και να νοστιμήσει περισσότερο.

  13. 13

    Ψήνουμε για 1 ώρα περίπου στους 180 βαθμούς.

Αντιδράσεις

Σχόλια (51)

Από

stroumfita
stroumfita @cook_8453332
στις
Αθήνα,από Οινούσσες!!!,