mama
mama @cook_8448928
Λάρισα

Είναι ένα εύκολο και διαφορετικό στην όψη Παστίτσιο..

Λίγα μυστικά ακόμα

Η διαφορά είναι ότι δεν εχει στρώσεις όπως το κλασικό παστίτσιο. Επίσης οι διαδικασίες μπορούν να αλλάξουν με βάση τις συνήθειες σας...π.χ. η μπεσαμέλ με τον τρόπο που σας αρέσει....κτλ..o)

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

80 Minutes
5-6 μερίδες
  1. 500 γρ πέννες βρασμένες
  2. Για τον κιμά
  3. 500 γρ κιμά μοσχαρίσιο
  4. 2 κρεμμύδια μεγάλα
  5. 1 κ.σ. πελτέ
  6. 2 ντομάτες
  7. 1 κ.γ. κανέλα
  8. μπαχάρι
  9. μαϊντανό
  10. αλάτι
  11. φρέσκο πιπέρι
  12. Για την μπεσαμέλ
  13. 1 και 1/2 λίτρο φρέσκο γάλα
  14. 50 γρ Βούτυρο
  15. 100 γρ αλεύρι
  16. μοσχοκάρυδο
  17. αλάτι
  18. φρέσκο πιπέρι
  19. Τριμμένη γραβιέρα αλμυρή

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βράζουμε τις πέννες ελαφρά.

  2. 2

    Τις αδειάζουμε στο πυρέξ και ρίχνουμε ενα κουταλάκι βούτυρο.

  3. 3

    Στο τηγάνι τσιγαρίζουμε ελαφρά το κρεμμύδι και τον κιμά και έπειτα ρίχνουμε όλα τα υλικά με μισό ποτήρι νερό και σιγοβράζουμε για κανένα 20 λεπτό.

  4. 4

    Σε μια κατσαρόλα αδειάζουμε το γάλα κρατώντας μισό ποτήρι και το ζεσταίνουμε με το βούτυρο.

  5. 5

    Στο ποτήρι με το κρύο γάλα ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά να λιώσει.

  6. 6

    Όταν ζεσταθεί καλά αδειάζουμε το αλεύρι με το γάλα στην κατσαρόλα ανακατεύοντας συνέχεια.

  7. 7

    Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, φρέσκο μοσχοκάρυδο.

  8. 8

    Μόλις πήξει την αφήνουμε να κρυώσει και στο τελος ρίχνουμε τον κρόκο και μια χουφτα γραβιέρα.

  9. 9

    Ρίχνουμε το τυρί και τον κιμά και ανακατεύουμε καλά με τα μακαρόνια. Τέλος ρίχνουμε την μπεσαμελ την αδειάζουμε από πάνω.

  10. 10

    Την στρώνουμε καλά και πασπαλίζουμε με επιπλέον τυρί.

  11. 11

    Ελάχιστο βούτυρο ή ελαιόλαδο απο πάνω και έτοιμο.

  12. 12

    Ψήνουμε στους 180 βαθμούς στην αντίσταση για περίπου μισή ώρα..

Αντιδράσεις

Από

mama
mama @cook_8448928
στις
Λάρισα