ΝΤΙΝΑΘΗΒΑ
ΝΤΙΝΑΘΗΒΑ @cook_8452751
,ΕΛΛΑΔΑ

Λίγα μυστικά ακόμα

Η συνταγή είναι της Ντίνας Νικολάου και είναι πάρα πολύ νόστιμη.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

63 Minutes
1 φόρμα
  1. 250 γρ. μακαρονάκι κοφτό
  2. 400 γρ. κιμάς
  3. 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  4. 1 καρότο τριμμένο
  5. 1 φλυτζάνι ντοματάκια
  6. αλάτι, πιπέρι
  7. 1 φλυτζάνι γάλα εβαπορέ
  8. 1 φλυτζάνι τριμμένο κίτρινο τυρί
  9. 4 φύλλα κρούστας
  10. 4 κ.σ. ελαιόλαδο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βράζουμε το μακαρονάκι al dente και το ανακατεύουμε με το μισό τυρί.

  2. 2

    Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και ρίχνουμε το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε. Βάζουμε τον κιμά και ανακατεύουμε μέχρι να αλλάξει χρώμα. Προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι. Ρίχνουμε το καρότο και τα ντοματάκια και ανακατεύουμε.Τα αφήνουμε να βράσουν για περίπου 25-30 λεπτά.

  3. 3

    Λαδώνουμε μια μακρόστενη φόρμα και βάζουμε τα φύλλα κρούστας. Πριν τα βάλουμε τα λαδώνουμε ένα ένα.

  4. 4

    Ρίχνουμε πρώτα λίγο τυρί τα μισά μακαρόνια, τον κιμά και τελειώνουμε με τα υπόλοιπα μακαρόνια.

  5. 5

    Φτιάχνουμε τη μπεσαμέλΣε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά προσθέτουμε το γάλα και την μουστάρδα και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε το μείγμα πάνω από τα μακαρόνια και τέλος ρίχνουμε το υπόλοιπο τυρί.

  6. 6

    Τα φύλλα που εξέχουν από τη φόρμα τα κόβουμε με ένα ψαλίδι.

  7. 7

    Ψήνουμε σε προθερμάσμένο φούρνο στους 180 βααθμούς για 50 λεπτά.

Αντιδράσεις

Σχόλια (15)

dcroula
dcroula @Roula1505
Φτιάχνω έτσι το παστίτσιο εδώ και καιρό. Είναι ιδανικό για τραπέζι ή μπουφέ γιατί κόβεται πολύ εύκολα. Δεν είχα βάλει ποτέ μουστάρδα, θα το δοκιμάσω. Επίσης αν κρυώσει καλά, μπορούμε να το καταψύξουμε και να το έχουμε έτοιμο για ψήσιμο όταν το χρειαστούμε.

Από

ΝΤΙΝΑΘΗΒΑ
ΝΤΙΝΑΘΗΒΑ @cook_8452751
στις
,ΕΛΛΑΔΑ