Παστίτσιο το διαφορετικό 2
Έχεις επιθυμήσει το παστίτσιο και τρέχεις στην κουζίνα όλο χαρά για να ξεκινήσεις το μαγείρεμα. Τι γίνεται όμως όταν ανακαλύπτεις πως δεν έχεις κιμά; Η απάντηση στη συνταγή που ακολουθεί!
Λίγα μυστικά ακόμα
Μυστικό της μαμάςαπό το αυγό που προσθέτουμε τελευταίο στην μπεσαμέλ, μπορούμε να κρατήσουμε λίγο για να το ρίξουμε πάνω από τη στρωμένη μπεσαμέλ ώστε να κάνει μια μικρή κρούστα.Η συνταγή είναι αρκετά πλούσια σε θερμίδες, γι'αυτό καλό θα ήταν να μην το παρακάνουμε με τις μερίδες. Λίγο χρονοβόρα, ωστόσο αποτελεί μια καλή εναλλακτική!
Υλικά
-
500 γρ. μακαρόνια πέννες
-
1 κούπα φέτα θρυμματισμένη
-
2 αυγά
-
Για τη σάλτσα
-
400 γρ. κορν μπιφ κομμένο σε κυβάκια
-
1 κρεμμύδι μέτριο προς μεγάλο ψιλοκομμένο
-
2-3 κλωναράκια μαϊντανό ψιλοκομμένα
-
χυμός ντομάτας
-
1 κύβος μυρωδικών
-
πάπρικα γλυκιά
-
δυόσμος ξερός
-
ζάχαρη
-
αλάτι
-
πιπέρι
-
λάδι
-
νερό
-
Για την μπεσαμέλ
-
5 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-
5 φλιτζάνια γάλα
-
200 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
-
1 κ.σ. μαργαρίνη
-
λίγο αλάτι
-
1 αυγό
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Αλείφουμε το ταψί με μαργαρίνη.
-
2
Βράζουμε τα μακαρόνια, τα σουρώνουμε και τα αλατοπιπερώνουμε (ελάχιστο αλάτι).
-
3
Προσθέτουμε τη φέτα και τα αυγά και ανακατεύουμε καλά.
-
4
Ετοιμάζουμε τη σάλτσα ως εξήςΣωτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει και έπειτα προσθέτουμε το κορν μπιφ.
-
5
Προσθέτουμε το μαϊντανό, το χυμό ντομάτας, τον κύβο μυρωδικών, λίγο νερό, τα καρυκεύματα και ανακατεύουμε.
-
6
Μόλις αρχίσει να χοχλάζει η σάλτσα, χαμηλώνουμε την εστία στο 8 και την αφήνουμε να βράσει.
-
7
Στρώνουμε στο ταψί τα μισά μακαρόνια, προσθέτουμε τη σάλτσα και καλύπτουμε με τα υπόλοιπα μακαρόνια.
-
8
Ετοιμάζουμε τη μπεσαμέλ ως εξήςΣε ένα κατσαρολάκι βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το αυγό και ανακατεύουμε καλά μέχρι να αρχίζει να πήζει.
-
9
Χτυπάμε λίγο το αυγό και το προσθέτουμε σταδιακά στη μπεσαμέλ, ενώ ταυτόχρονα ανακατεύουμε για να ενσωματωθεί.
-
10
Περιχύνουμε τη μπεσαμέλ στο ταψί και στρώνουμε με ένα κουτάλι.
-
11
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για περίπου 1 ώρα και 15' (ανάλογα το φούρνο) μέχρι να ροδίσει η μπεσαμέλ.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια