Παστουρμαδόπιτα
Ακόμα και αν δε σας αρέσει ο παστουρμάς, πιστεύω πως αυτή η πίτα θα σας αρέσει πολύ.
Υλικά
-
1 δόση ζύμη για πίτα
-
1 δόση μπεσαμέλ
-
φέτες παστουρμά
-
2 ντομάτες κομμένες φέτες
-
4-5 φέτες γκούντα ή κασέρι (ή τριμμένο τυράκι)
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Φτιάχνουμε τη ζύμη για την πίτα και την ανοίγουμε (μπορούμε βέβαια και να χρησιμοποιήσουμε έτοιμη σφολιάτα). Λαδώνουμε ελαφρώς το ταψί μας και απλώνουμε το ένα φύλο. Στρώνουμε πάνω τον παστουρμά μας (ανάλογα με το πάχος της φέτας και την όρεξή μας, βάζουμε περισσότερο ή λιγότερο).
-
2
Στρώνουμε από πάνω τις ντομάτες και αν τη θέλουμε πιο πικάντικη την πίτα, ρίχνουμε από πάνω λίγο από το τσιμένι του παστουρμά.
-
3
Βάζουμε τη μπεσαμέλ.
-
4
Και μετά από πάνω στρώνουμε τα τυριά.
-
5
Βάζουμε από πάνω το δεύτερο φύλο μας και κλείνουμε την πίτα. Κάνουμε με το πιρούνι μερικές τρύπες ώστε να φύγει ο ατμός και ψήνουμε στους 180°
Σχόλια (18)