Παστουρμαδοπιτάκια 2
....ή αλλιώς πίτα Καισαρείας.Το συγκεκριμένο ορεκτικό το έχω συνδυάσει με τις γιορτές των Χριστουγέννων. Μιας και αυτές τις μέρες κυριαρχούν τα διάφορα και περίεργα τυριά και αλλαντικά σε όλα τα τραπέζια αν δεν την έχετε δοκιμάσει ποτέ ευκαιρία να το κάνετε. Μην ανησυχείτε για μυρωδιές και τα τοιαύτα!! Πρέπει να φάτε ολόκληρο το ζωντανό μεταμορφωμένο σε παστουρμά για να μυρίσετε ή να τρώτε μεγάλες ποσότητες καθημερινά. Σας το λέω εγγυημένα μιας και τον τρώω ακόμα και σκέτο!!
Υλικά
-
1 συσκευασία φύλλο κρούστας (εγώ χρησιμοποιώ το φρέσκο όχι το κατεψυγμένο όταν πρόκειται για άμεση κατανάλωση)
-
15 φέτες παστουρμά καλής ποιότητος (Μιράν κορυφαίος)
-
2 μέτριες ντομάτες κομμένες σε φέτες
-
πιπέρι καγιέν και tabasco
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Κόβουμε τα φύλλα όλα μαζί στην μέση οριζόντια. Δημιουργούμε δυο μακρόστενα κομμάτια. Τα λαδώνουμε ανά δυο.
-
2
Τοποθετούμε στο κάτω μέρος των φύλλων 2 φέτες παστουρμά, αφαιρώντας το τσεμένι, (το γύρω γύρω δηλαδή). Πάνω στο τυρί 2 ροδέλες ντομάτα. Ραντίζουμε με μια σταγόνα tabasco την κάθε ντομάτα και πασπαλίζουμε και με λίγο καγιέν, (είναι πικάντικος μεζές). Βάζουμε και 2 φέτες γραβιέρα. Γυρίζουμε τα πλαϊνά του φύλλου προς τα μέσα και τυλίγουμε σε πακετάκι. (Σε αυτό το σημείο αν θέλουμε μπορούμε να τα τυλίξουμε με διαφάνεια και να τα καταψύξουμε. Όταν τα χρειαστούμε τα τηγανίζουμε όπως είναι παγωμένα).
-
3
Ζεσταίνουμε λαδάκι και τα τηγανίζουμε. Μπορούμε να τα ψήσουμε και στον φούρνο αν θέλουμε, αλλά τηγανητά είναι πιο νόστιμα τα άτιμα! Σερβίρουμε ζεστά.
Σχόλια (12)