Sitronella
Sitronella @Sitronella
Καλαμάτα,

Φτιάξτε τον δικό σας παστουρμά. Θέλει χρόνο, αλλά το αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει. Δείτε κάτω τα υλικά που χρειάζονται.

Λίγα μυστικά ακόμα

Για την επικάλυψηΒάλτε το αλεύρι σε ένα τηγάνι και γυρίστε το για λίγη ώρα, να πάρει λίγο χρώμα. Μετά βάλτε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και προσθέστε όσο νερό χρειαστεί ώστε να γίνει το μείγμα σαν νερουλό γιαούρτι.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 1 κομμάτι κρέας βοδινό, γύρω στα 2 κιλά, χωρίς λίπος, 10 πόντους πάχος και 20-25 πόντους πλάτος. Εμείς προτιμάμε το νουά
  2. Χοντρό αλάτι
  3. Για την επικάλυψη
  4. 1 σκόρδο ολόκληρο τριμμένο
  5. 2 φάκελα πάπρικα γλυκιά
  6. 1/2 φάκελο πιπέρι μαύρο
  7. 1 φάκελο κάρυ
  8. 1 φάκελο κύμινο
  9. 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  10. λίγο λάδι
  11. 3 κ.σ. αλεύρι
  12. Νερό χλιαρό

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Παίρνουμε το κομμάτι το κρέας μας, το πλένουμε καλά και το βάζουμε σε ένα σκεύος.

  2. 2

    Το καλύπτουμε με αλάτι (χοντρό κατά προτίμηση) και το αφήνουμε έτσι καλυμένο για 3 μέρες. Πρέπει να το κοιτάμε κάθε μέρα και να αδειάζουμε τα υγρά που τυχόν βγάζει το κρέας. Να προσέχουμε να είναι πάντα καλυμένο και χωρίς υγρά.

  3. 3

    Μετά ξαλμυρίζουμε καλά το κρέας. Το πλένουμε καλά, το βάζουμε μέσα σε νερό για 1 ώρα και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία 3 φορές. Έπειτα κάνουμε μια τρύπα στο επάνω μέρος και περνάμε ένα σκοινί ώστε να μπορούμε αργότερα να το κρεμάσουμε (ή να περάσουμε τσιγκέλι).

  4. 4

    Αφήνουμε το κρέας λίγο να στεγνώσει και μετά πρέπει να το πρεσάρουμε. Ένας τρόπος είναι να πάρουμε 2 ξύλινες τάβλες και μερικούς σφικτήρες. Τυλίγουμε το κρέας με μια πετσέτα και το βάζουμε ανάμεσα στις τάβλες. Σφίγγουμε με τους σφιγκτήρες και αφήνουμε έτσι για 3 μέρες.

  5. 5

    Κρεμάμε το κρέας να στεγνώσει για 2 μέρες. Την τρίτη ημέρα το καλύπτουμε με την πάστα που έχουμε φτιάξει και το αφήνουμε και πάλι κρεμασμένο να στεγνώσει καλά. Μετά από 2 μέρες μπορούμε να ισιώσουμε λίγο την πάστα. Το αφήνουμε έτσι μέχρι να στεγνώσει καλά.

  6. 6

    Χρειαζόμαστε ειδικό μηχάνημα για να κόψουμε τον παστουρμά, γιατί πρέπει να κοπεί εξαιρετικά λεπτές φέτες. Μπορείτε επίσης να δείτε τη συνταγή για παστουρμαδόπιτα, αλλά και τη συνταγή για παστουρμά από τον τσιγάρο.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (5)

panagiotispir
panagiotispir @cook_8475973
πολυ ωραίος λεπτομερη διαδικασία τον εφτιξα και εμεινα κατευχαριστημένος...η μόνη παραλαγη που έκανα ήταν οτι έφτιαξα το τσιμένι(καοτι μου φανηκε παραξενο το τσιμενι χωρις τσιμενι...) που δινεται στην συνταγη \"παστουρμάς\" και οσοι δοκιμασαν εμειναν ευχαριστημένοι...

Από

Sitronella
Sitronella @Sitronella
στις
Καλαμάτα,
Με λένε Στέλλα και μένω στην Καλαμάτα. Ξεκίνησα το 2004 τις Συνταγές της Παρέας που έγιναν Cookpad. Μου αρέσει πολύ η μαγειρική φυσικά (!), ακόμα περισσότερο η ζαχαροπλαστική, τα ταξίδια και το διάβασμα. Διαβάζω και βλέπω πολύ επιστημονική φαντασία και φάνταζι. Ο λογαριασμός μου στο instagram είναι https://www.instagram.com/sitro_stella/
Δες περισσότερα