κύρια φωτογραφία συνταγής Παστουρμάς α λα κρεμ

Παστουρμάς α λα κρεμ

4 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
anastasios_
anastasios_ @cook_8453363
Θεσσαλονίκη,

Μια νόστιμη σάλτσα για μακαρόνια, για όσους έχουν γερό στομάχι.

Λίγα μυστικά ακόμα

Το είδος των μακαρονιών που θα επιλέξουμε, μάλλον είναι θέμα γούστου.Όσον αφορά στο μακαρονόζουμο, κάτι που προσπαθώ να ακολουθώ όσο πιο πιστά μπορώ σε όλα τα φαγητά, είναι να μην βάζω νερό βρύσης, αλλά εμφιαλομένο. Μου έχει μείνει η συμβουλή ενός σεφ, που σε μια συνέντευξή του προέτρεπέ να μη βάζουμε νερό βρύσης στο φαγητό γιατί απλά "καμιά συνταγή δεν έχει στα συστατικά της το χλώριο ή το φθόριο".

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

2 άτομα
  1. 2-3 φετούλες παστουρμά κομμένες με το χέρι σε μικρά κομμάτια
  2. 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο κομμένη σε 2-3 κομμάτια
  3. 1 μεγάλο κρεμμύδι
  4. 1/2 φλυτζάνι μακαρονόζουμο
  5. 1 σφηνάκι λευκό κρασί
  6. αλάτι, πιπέρι
  7. ελαιόλαδο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σωτάρουμε τον παστουρμά για 1 λεπτό και μετά ρίχνουμε το σκόρδο.

  2. 2

    Αφήνουμε να πάρει γεύση το λάδι και μετά πετάμε το κρεμμύδι.

  3. 3

    Μόλις μαλακώσει λίγο το κρεμμύδι, σβήνουμε με το κρασί.

  4. 4

    Προσθέτουμε το μακαρονόζουμο και χαμηλώνουμε τη φωτιά για να σιγοβράσει.

  5. 5

    Όταν αρχίσουν να τελειώνουν τα υγρά, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος.

  6. 6

    Μετά από ένα λεπτό, βάζουμε και το αβγό, ανακατεύοντας γρήγορα για 1-2 λεπτά.

  7. 7

    Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε τη σάλτσα για ένα λεπτό να ξεκουραστεί.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

anastasios_
anastasios_ @cook_8453363
στις
Θεσσαλονίκη,