Παστουρμάς α λα κρεμ
Μια νόστιμη σάλτσα για μακαρόνια, για όσους έχουν γερό στομάχι.
Λίγα μυστικά ακόμα
Το είδος των μακαρονιών που θα επιλέξουμε, μάλλον είναι θέμα γούστου.Όσον αφορά στο μακαρονόζουμο, κάτι που προσπαθώ να ακολουθώ όσο πιο πιστά μπορώ σε όλα τα φαγητά, είναι να μην βάζω νερό βρύσης, αλλά εμφιαλομένο. Μου έχει μείνει η συμβουλή ενός σεφ, που σε μια συνέντευξή του προέτρεπέ να μη βάζουμε νερό βρύσης στο φαγητό γιατί απλά "καμιά συνταγή δεν έχει στα συστατικά της το χλώριο ή το φθόριο".
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σωτάρουμε τον παστουρμά για 1 λεπτό και μετά ρίχνουμε το σκόρδο.
-
2
Αφήνουμε να πάρει γεύση το λάδι και μετά πετάμε το κρεμμύδι.
-
3
Μόλις μαλακώσει λίγο το κρεμμύδι, σβήνουμε με το κρασί.
-
4
Προσθέτουμε το μακαρονόζουμο και χαμηλώνουμε τη φωτιά για να σιγοβράσει.
-
5
Όταν αρχίσουν να τελειώνουν τα υγρά, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος.
-
6
Μετά από ένα λεπτό, βάζουμε και το αβγό, ανακατεύοντας γρήγορα για 1-2 λεπτά.
-
7
Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε τη σάλτσα για ένα λεπτό να ξεκουραστεί.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια