Πασχαλινά γλειφιτζούρια
Τα γνωστά σε όλους καραμελένια γλειφιτζούρια σε μια πασχαλινή εκδοχή
Υλικά
-
1 δόση για γλειφιτζούρια
-
λίγες σταγόνες λεμόνι
-
ξυλάκια []
-
αλουμινόχαρτο
-
κουπ πατ
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Καταρχάς βρίσκω κουπ πατ με πασχαλινά σχεδιάκια. Τα λαδώνω με ενα βαμβάκι (για να μπει ελάχιστη ποσότητα) και τα ακουμπάω σε ένα λαδωμένο αλουμινόχατο (πάλι με βαμβάκι). Το αλουμινόχαρτο δεν κολάει αν είναι απο την ανάποδη μεριά (την σαγρέ)
-
2
Βάζω σε ενα κατσαρολάκι 125 ζάχαρη -50 γλυκοζη - 50 νερο - σταγονες λεμονι και βάζω να βράσει, ανακατευοντας ελαφρως
-
3
Μόλις πάρει βράση προσθέτω χρώμα και δεν ξαναανακατευω. Το χρώμα θα διαλυθεί με το βρασμό
-
4
Περιμένω να φτάσει τους 147 βαθμούς κελσίου και αποσύρω αμέσως μην μου καεί.
-
5
Αφήνω για 1-2 λεπτά και με ένα κουτάλι ρίχνω στα κουπ πατ, κάτω απο τη μέση.
-
6
Βγάζω απο τα κουπ πατ προσεχτικά μην σπάσουν τα σχήματα
-
7
Με τα υπόλοιπα υλικά κάνω πάλι καραμέλα με άλλο χρώμα
-
8
Σε λαδόκολα βάζω τα ξυλάκια και ρίχνω την καραμέλα με κουτάλι. Μην περιμένετε να πάρει στρογγυλό σχήμα, δεν θα πάρει ποτέ!!!
-
9
Όσο ακόμη ειναι ζεστό κολλάμε τα σχήματα που κάναμε με τα κουππατ
-
10
Μπορούμε να διακοσμήσουμε και με τρούφα
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (4)