Πασχαλινά κουλουράκια από τον Άκη
Είναι το πιο νοστιμο κουλουρακι που έχω φάει! Φυσικά και μπορούμε να τα φτιάξουμε όλο το χρόνο!
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζουμε την φυτίνη και τη ζάχαρη στο μίξερ και τα χτυπάμε για περίπου 10 λεπτά μέχρι να αφρατέψουν.
-
2
Ύστερα σε ένα μπωλ βάζουμε όλα τα υγρά υλικά, τα 2 αυγά και το ξύσμα και ανακατεύουμε με ένα αυγοδάρτη.
-
3
Ρίχνουμε σιγά-σιγά το μείγμα των υγρών στο μίξερ με την φυτίνη και τη ζάχαρη.
-
4
Σε ένα άλλο μπωλ ρίχνουμε το αλεύρι, την βανίλια, τη σόδα, το baking powder και την πρέζα αλάτι.
-
5
Βάζουμε το μισό μείγμα με το αλεύρι στο μίξερ που έχουμε όλα τα άλλα υλικά.
-
6
Στη συνέχεια ρίχνουμε το μείγμα του μίξερ στο υπόλοιπο αλεύρι και ζυμώνουμε μεχρι να ενσωματωθούν όλα μαζί.
-
7
Πλάθουμε τα κουλουράκια και τα αλλείφουμε από πάνω με ένα αυγό αραιωμένο με πολύ λίγο νεράκι.
-
8
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς αέρα για 15'-20'.
Σχόλια (14)