sofia24
sofia24 @cook_8494791

Είναι το πιο νοστιμο κουλουρακι που έχω φάει! Φυσικά και μπορούμε να τα φτιάξουμε όλο το χρόνο!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

15 Minutes
  1. 300 γρ. ζάχαρη
  2. 300 γρ. φυτίνη
  3. 120 γρ. χυμό πορτοκάλι
  4. 50 γρ. κονιάκ
  5. 50 γρ. γάλα
  6. ξύσμα απο 2 πορτοκάλια
  7. 2 βανίλιες
  8. 1/2 κ.γ. σόδα
  9. 1/2 κ.γ. baking powder
  10. 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  11. 1 πρέζα αλάτι
  12. 1 αυγό για το άλλειμμα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βάζουμε την φυτίνη και τη ζάχαρη στο μίξερ και τα χτυπάμε για περίπου 10 λεπτά μέχρι να αφρατέψουν.

  2. 2

    Ύστερα σε ένα μπωλ βάζουμε όλα τα υγρά υλικά, τα 2 αυγά και το ξύσμα και ανακατεύουμε με ένα αυγοδάρτη.

  3. 3

    Ρίχνουμε σιγά-σιγά το μείγμα των υγρών στο μίξερ με την φυτίνη και τη ζάχαρη.

  4. 4

    Σε ένα άλλο μπωλ ρίχνουμε το αλεύρι, την βανίλια, τη σόδα, το baking powder και την πρέζα αλάτι.

  5. 5

    Βάζουμε το μισό μείγμα με το αλεύρι στο μίξερ που έχουμε όλα τα άλλα υλικά.

  6. 6

    Στη συνέχεια ρίχνουμε το μείγμα του μίξερ στο υπόλοιπο αλεύρι και ζυμώνουμε μεχρι να ενσωματωθούν όλα μαζί.

  7. 7

    Πλάθουμε τα κουλουράκια και τα αλλείφουμε από πάνω με ένα αυγό αραιωμένο με πολύ λίγο νεράκι.

  8. 8

    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς αέρα για 15'-20'.

Αντιδράσεις

Σχόλια (14)

ElenaPothos
ElenaPothos @cook_8508242
Πραγματικα καταπληκτικα... Τα εφτιαξα εχθες και εγιναν τελεια.. Καθε χρονο δοκιμαζω κατι καινουριο, πλεον κατεληξα ΕΔΩ..... Τα 5 πηρουνακια ειναι λιγα..!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Από

sofia24
sofia24 @cook_8494791
στις