Πασχαλινά κουλουράκια με δυο βούτυρα

27 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
papajim_gr
papajim_gr @cook_8452133

Πεντανόστιμα κουλουράκια με έντονη γεύση βουτύρου.

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν δεν έχετε ζυγαριά, τα 30 γρ. είναι περίπου τρεις κουταλιές της σούπας από το κάθε υγρό.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 200 γρ. βούτυρο αγελάδος
  2. 200 γρ. βούτυρο πρόβειο
  3. 30 γρ. ηλιέλαιο
  4. 30 γρ. γάλα
  5. 1 κουτ. γλ. Baking powder
  6. 950 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  7. 1 μπαστουνάκι βανίλια
  8. Για το άλειμμα
  9. 1 αυγό κι ένας κρόκος

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βγάζουμε τα βούτυρα από το ψυγείο αρκετή ώρα πριν τα χρησιμοποιήσουμε για να μαλακώσουν.

  2. 2

    Χτυπάμε στο μίξερ τα βούτυρα με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν.

  3. 3

    Προσθέτουμε τα αυγά και μετά από λίγο το ηλιέλαιο, το γάλα και το εσωτερικό από το μπαστουνάκι της βανίλιας.

  4. 4

    Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το Baking powder και το προσθέτουμε στο μίγμα σιγά σιγά. Αν η ζύμη είναι πολύ μαλακιά βάζουμε λίγο αλεύρι ακόμα για να μπορεί πλάθεται.

  5. 5

    Φτιάχνουμε τα κουλούρια στο σχήμα και το μέγεθος που θέλουμε, τα αλείφουμε με το αυγό που το έχουμε ανακατέψει με λίγο νερό και τα ψήνουμε για περίπου 20 – 25 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

papajim_gr
papajim_gr @cook_8452133
στις