Πασχαλινά κουλουράκια της γιαγιάς 2
Μια συνταγή για πασχαλινά κουλουράκια σαν αυτα που τρώγαμε παιδιά!!! Τα έφτιαχνε η γιαγιά μου παρέα με τις αδερφές της και βοηθό εμενα!!! Σαν το παραδοσιακό δεν υπαρχει...!!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν τα θέλετε τραγανά, πλαθετε ποσότητα ίση με ενα μεγάλο καρύδι, αν τα θέλετε πιο αφράτα προσθετε υλικο.Προσοχή μονο στις αποστάσεις... φουσκώνουν και απλώνουν οποτε δωστε τους αερα μεσα στη λαμαρίνα σας η στο ταψι που θα χρησιμοποιήσετε.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ζεσταίνουμε λίγο το γάλα να είναι χλιαρό και λιώνουμε μέσα την αμμωνία (ΠΡΟΣΟΧΗ ΦΟΥΣΚΩΝΕΙ...).
-
2
Χτυπάμε τα ασπράδια μας σε σφιχτή μαρέγκα.
-
3
Έπειτα χτυπάμε τη φυτίνη με τη ζάχαρη.
-
4
Ρίχνουμε εναν-εναν τους κρόκους, την αμμωνία λιωμένη στο χλιαρό γαλα, τις βανίλιες και εναλλάξ το αλεύρι με τη μαρέγκα.
-
5
Ζυμώνουμε μέχρι να εχουμε μια αρκετά μαλακή ζύμη εύπλαστη και να μην κολλάει.
-
6
Πλάθουμε τα κουλουράκια μας σε οτι σχήμα μας αρέσει και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για περίπου 20 λεπτά ανάλογα με το φούρνο... Να εχουν ενα ομορφο χρυσοξανθο χρωματακι!!!
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (2)