Πασχαλινά κουλουράκια της Πόπης
Πασχαλινά κουλουράκια, εύκολα και δοκιμασμένα από μια ολόκληρη γειτονιά της Ναυπάκτου!
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χωρίζω τα ασπράδια από τους κρόκους. Ζεσταίνω λίγο τη φυτίνη. Χτυπάω τα ασπράδια να γίνουν μαρέγκα. Χτυπάω τους κρόκους, τη ζάχαρη, τη φυτίνη, τις βανίλιες και το ξύσμα. Ρίχνω μέσα την μαρέγκα. Ανακατεύω.
-
2
Στη συνέχεια ζεσταίνω λίγο τα γάλα και πάνω από το μπολ ρίχνω μέσα στο γάλα την αμμωνία και το ρίχνω μέσα στο μείγμα. Ανακατεύω. Έχω βάλει τα μπέικιν μέσα στο αλεύρι και ρίχνω σίγα σιγά το αλεύρι μέσα στο μείγμα. Σταματάω να χρησιμοποιώ το μίξερ και αρχίζω και ζυμώνω με τα χέρια.
-
3
Θέλω μία μαλακή ζύμη που να ξεκολλάει από τα τοιχώματα. Μπορεί να μην πάρει όλο το αλεύρι αλλά μπορεί να θέλει και λίγο ακόμα. Το προσέχω.
-
4
Φτιάχνω ότι σχέδια θέλω και ψήνω στους 170 βαθμούς μέχρι να πάρουν χρώμα.
Σχόλια