Πασχαλινά κουλουράκια
Αυτά τα κουλουράκια είναι τραγανά απέξω και αφράτα από μέσα.Τα πιο νόστιμα που έχω δοκιμάσει μέχρι στιγμής (συνταγή της γιαγιάς Στέλλας).
Μπορείτε από πάνω, πριν τα ψήσετε, να τα περάσετε με λίγο αυγό χτυπημένο, ώστε να γυαλίσουν. Εγώ συνήθως βάζω όλο το αυγό σε ένα μπολάκι και προσθέτω λίγο νερό, το χτυπάω καλά και περνάω τα κουλουράκια. Μπορείτε να τα περάσετε έτσι, ή με σκέτο αυγό ή με σκέτο κρόκο ή με σκέτο ασπράδι ή με λίγο γάλα ή με οποιοδήποτε συνδυασμό αυτών. Ή φυσικά να τα αφήσετε και έτσι...
Το φλυτζάνι μου είναι το δοσομετρικό φλυτζάνι (240 ml). Αν δυσκολεύεστε δείτε το άρθρο με τις μετατροπές (https://goo.gl/p9j8pn)
https://www.youtube.com/watch?v=y8xbUjqlhvQ
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη πολύ καλά.
-
2
Προσθέτουμε τα αβγά ένα ένα. Προσθέτουμε το γάλα με το χυμό και το ξύσμα. Θα μοιάζει σα να έκοψε λίγο, αλλά δεν αγχωνόμαστε, θα ισιώσει με το που θα βάλουμε το αλεύρι.
-
3
Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα στερεά υλικά με το μισό αλεύρι και αρχίζουμε να προσθέτουμε αυτό το μείγμα στο άλλο. Βάζουμε τόσο αλεύρι όσο χρειάζεται για να γίνει η ζύμη όχι πολύ σκληρή, αλλά να μην κολλάει στα χέρια.
-
4
Αφήνουμε τη ζύμη για ένα τέταρτο να ξεκουραστεί, πλάθουμε τα κουλουράκια στα σχήματα που θέλουμε και αν θέλουμε σε αυτή τη φάση τα περνάμε με το αυγό ή το γάλα ή ό,τι έχουμε επιλέξει). Τα ψήνουμε στους 180°C για 10' -20', ανάλογα με το μέγεθος.
Σχόλια (767)