Πασχαλινά κουλούρια
Τα πασχαλινά κουλούρια των παιδικών μου χρόνων!! Τραγανά και μοσχοβολούν βούτυρο!! Πρόκειται για παλιά παραδοσιακή συνταγή.
Λίγα μυστικά ακόμα
΄Εχω δοκιμάσει πάρα πολλές συνταγές για πασχαλινά κουλουράκια αυτή όμως είναι η πιο γευστική!! Καλή σας επιτυχία!!!
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα.
-
2
Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε πολύ καλά το βούτυρο με την μινερβίνη.
-
3
Σε άλλο μπόλ χτυπάμε τους κρόκους με την ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και ενώνουμε με τα χτυπημένα βούτυρα.
-
4
Διαλύουμε την σόδα και την αμμωνία στο γάλα και τα προσθέτουμε στο μείγμα ανακατεύοντας ελαφρά.
-
5
Αρχίζουμε και προσθέτουμε το αλεύρι ζυμώνοντας με τα χέρια.
-
6
Πλάθουμε κουλούρια σε ότι σχήμα θέλουμε και τα βάζουμε σε ταψί με ή χωρίς λαδόκολλα.
-
7
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, μέχρι να ροδίσουν.
Σχόλια