Πασχαλινά τέλεια τσουρεκάκια
Πεντανόστιμα πασχαλινά τσουρεκάκια με φρέσκο βούτυρο απο την Αργυρώ Μπαρμπαρήγου.
Λίγα μυστικά ακόμα
Κρατήστε απ το αλεύρι 50-100 γρ. πρίν το βάλετε όλο γιατί καμιά φορά ειναι πιο δυνατό το αλεύρι ανάλογα την παρτίδα και δεν χρειάζεται να το βάλουμε όλο.
Υλικά
-
500 γρ. φρέσκο βούτυρο γάλακτος
-
500 γρ ζάχαρη
-
4 αυγά ολόκληρα
-
1/2 νεροπότηρο χυμό πορτοκάλι
-
ξύσμα απο 3 πορτοκάλια
-
1/2 φακελάκι μπέκιν πάουτερ
-
1 κοφτό κουταλάκι σόδα
-
3 βανίλιες
-
1 πρέζα μαστίχα κοπανισμένη ή 5-6 σταγόνες μαστιχέλαιο
-
1 πρέζα αλάτι
-
1350 γρ. αλέυρι μαλακό
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτηρο, τη ζάχαρη, το αλάτι, την μαστιχα, το ξύσμα πορτοκαλιών και τις βανίλιες για 6-7 λεπτά να αφρατέψουν.
-
2
Σε ένα μπώλ χτυπάμε τα αυγά και τα προσθέτουμε στο μίγμα του μίξερ.
-
3
Στη συνέχεια διαλύουμε την σόδα στο χυμό πορτοκαλιού και το προσθέτουμε και αυτο.
-
4
Τέλος κοσκινίζουμε το αλέυρι με το μπέκιν πάουτερ και το βάζουμε κι αυτο σιγά σιγά μέχρι να φτιάξουμε μια ζύμη ευπλάστη που δέν κολλάει στα χέρια.
-
5
Αφηστε την ζύμη να ξεκουραστεί για μισή ώρα και μετά πλάστε τα τσουρεκάκια σας.
-
6
Αφού τα φτιάξετε σε ότι σχήμα σας αρέσει τα αλείφουμε με χτυπημένο αυγό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20-25 λεπτά. Αν τα φτιάξετε μικρούλια όπως την φωτογραφία θέλουν 10-15 λεπτά.
Σχόλια (8)