evahor
evahor @cook_8483868
,ΕΛΛΑΔΑ

Πεντανόστιμα πασχαλινά τσουρεκάκια με φρέσκο βούτυρο απο την Αργυρώ Μπαρμπαρήγου.

Λίγα μυστικά ακόμα

Κρατήστε απ το αλεύρι 50-100 γρ. πρίν το βάλετε όλο γιατί καμιά φορά ειναι πιο δυνατό το αλεύρι ανάλογα την παρτίδα και δεν χρειάζεται να το βάλουμε όλο.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

15 Minutes
  1. 500 γρ. φρέσκο βούτυρο γάλακτος
  2. 500 γρ ζάχαρη
  3. 4 αυγά ολόκληρα
  4. 1/2 νεροπότηρο χυμό πορτοκάλι
  5. ξύσμα απο 3 πορτοκάλια
  6. 1/2 φακελάκι μπέκιν πάουτερ
  7. 1 κοφτό κουταλάκι σόδα
  8. 3 βανίλιες
  9. 1 πρέζα μαστίχα κοπανισμένη ή 5-6 σταγόνες μαστιχέλαιο
  10. 1 πρέζα αλάτι
  11. 1350 γρ. αλέυρι μαλακό

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Χτυπάμε στο μίξερ το βούτηρο, τη ζάχαρη, το αλάτι, την μαστιχα, το ξύσμα πορτοκαλιών και τις βανίλιες για 6-7 λεπτά να αφρατέψουν.

  2. 2

    Σε ένα μπώλ χτυπάμε τα αυγά και τα προσθέτουμε στο μίγμα του μίξερ.

  3. 3

    Στη συνέχεια διαλύουμε την σόδα στο χυμό πορτοκαλιού και το προσθέτουμε και αυτο.

  4. 4

    Τέλος κοσκινίζουμε το αλέυρι με το μπέκιν πάουτερ και το βάζουμε κι αυτο σιγά σιγά μέχρι να φτιάξουμε μια ζύμη ευπλάστη που δέν κολλάει στα χέρια.

  5. 5

    Αφηστε την ζύμη να ξεκουραστεί για μισή ώρα και μετά πλάστε τα τσουρεκάκια σας.

  6. 6

    Αφού τα φτιάξετε σε ότι σχήμα σας αρέσει τα αλείφουμε με χτυπημένο αυγό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20-25 λεπτά. Αν τα φτιάξετε μικρούλια όπως την φωτογραφία θέλουν 10-15 λεπτά.

Αντιδράσεις

Σχόλια (8)

tahitian
tahitian @artist_ea
Τέλεια τα\'χεις φτιάξει.Τι χρησιμοποιησες ομως γι\'αυτη την εμφανιση και πως δε χαλασε το σχημα με το φουσκωμα?

Από

evahor
evahor @cook_8483868
στις
,ΕΛΛΑΔΑ