thomaei
thomaei @cook_8463981
,belgio

Το ονομάσαμε Σον το πρόβατο, αγαπημένο καρτούν των κοριτσιών μου... Πάμε να το φτιάξουμε μαζί με τα παιδιά μας. Ήρθαν τα κοριτσάκια από το σχολείο, πλύναμε χεράκια και πέσαμε με τα μούτρα στο ζυμαράκι... Η ζύμη είναι brioche, αν θέλετε το φτιάχνετε και με την δική σας αγαπημένη ζύμη.

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορείτε να παραλέιψετε το κακάο και να το κάνετο το αρνακι χωρίς κακάο.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

30 Minutes
1 πρόβατο
  1. 30 γρ νωπή μαγιά ή 2 φακελάκια των 7 γρ ξερή μαγιά
  2. 550-650 γραμμάρια αλεύρι για τσουρέκια ίσως και λίγο παραπάνω ανάλογα με το αλεύρι
  3. 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  4. 180 ml γάλα
  5. 200-220 γραμμάρια ζάχαρη
  6. 1 βανίλια-ζάχαρη με άρωμα λεμόνι
  7. ξύσμα από 1/2 λεμόνι
  8. ξύσμα από 1/2 πορτοκάλι
  9. 4 γρ μαχλέπι (προαιρετικά)
  10. 4 γρ κακουλέ (προαιρετικά)
  11. 50 γρ βούτυρο πρόβειο
  12. 50 γρ βούτυρο αγελαδινό
  13. 1 κουταλιά σούπας κακάο
  14. Για το τέλος
  15. 4-5 κουταλιές γάλα
  16. 1 αυγό ολόκληρο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Διαλύστε σε ένα μεγάλο μπόλ τη μαγιά, με 1-2 κουτάλια σούπας ζάχαρη σε 100 ml ζεστό γάλα, σκεπάζετε και αφήνετε να φουσκώσει σε ζεστό μέρος για 10 -15 λεπτά. Σε χαμηλή φωτιά να λιώνετε το βούτυρο, αφήστε το να κρυώσει. Σε ένα μπολ κοσκινίζετε το αλεύρι 2 φορές μαζί και το αλάτι. Χτυπήστε τα αυγά με τη ζάχαρη, προσθέστε σε αυτά το υπόλοιπο ζεστό γάλα και τα αρώματα. Ανακατέψτε ζωηρά με το σύρμα μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Στο μείγμα των αυγών και του γάλακτος, προσθέστε τη φουσκωμένη μαγιά και ανακατέψτε ξανά. Σιγά-σιγά ρίχνετε και το κοσκινισμένο αλεύρι. Προσθέστε το ξύσμα και τη βανίλια και ζυμώστε για 15 λεπτά. Μόλις η ζύμη αρχίζει να διαχωρίζετε από τα τοιχώματα του δοχείου, ξεκινήστε να ρίχνετε το λιωμένο βούτυρο κουταλιά -κουταλιά και ζυμώνουμε μέχρι να απορροφηθεί τελείως το βούτυρο, θα έχουμε μια μαλακιά και απαλή ζύμη που δεν θα κολλάει στα χέρια σας. Πάρτε από τη ζύμη από την ζύμη 300-350 γρ ζύμη και την ζυμώνουμε με 1 γεμάτη κουταλιά κακάο την σκεπάζετε και την αφήνετε σε ζεστό χώρο να φουσκώσει και να διπλασιάσει τον όγκο της.

  2. 2

    Πλάθετε σε μπάλα και την άσπρη και την βάζετε σε λαδωμένο μπολ, σκεπάζετε με ένα πανί και το αφήνετε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο - τουλάχιστον μια ώρα.

  3. 3

    Εγώ το ζύμωσα στον αρτοπαρασκευαστή και έβαλα τα υλικά με την σειρά που αναφέρω πιο πάνω, και ανακάτευα με σύρμα από σιλικόνη να μην γρατζουνίσω το κάδο.

  4. 4

    ΠΩΣ ΘΑ ΣΧΗΜΑΤΊΣΟΥΜΕ ΤΟ ΑΡΝΑΚΙΓια το προβατάκι χωρίζετε την ζύμη σε κομμάτιαμικρό μεγέθους 25 γρ για τις μικρές σπίρες-μαλλί, μεσαίου μεγέθους 40 γρ για τις μεγάλες σπίρες -μαλλί, ένα μεγάλο μεγέθους 70-80 γρ για το κεφάλι του καφέ ζύμη, 2 μεγάλα μεγέθους 70 γρ για τα αυτιά καφέ ζύμη, 2 μεγάλα μεγέθους 40 γρ για τα ποδαράκια.

  5. 5

    Ένα μικρό κομματι 120 γρ για το σώμα, εκεί πάνω θα τοποθετήσετε τις σπίρες που θα φτιάξετε και αν θέλετε ρίξτε και σοκολάτα,

  6. 6

    Από το μεγάλο κομμάτι της ζύμης των 40 γρ και πλάστε ένα μακρύ φυτίλι με μήκος 40-45 εκ. Τυλίξτε τη σπείρα (σαλιγκάρι) και τοποθετήστε τα σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί όπως φαίνετε στις φωτογραφίες συνεχίστε να σχήματίζετε το μαλλί του πρόβατου.

  7. 7

    Στις τρύπες βάλτε σπίρες από το μικρό κομμάτι ζύμης 25 εκατ.

  8. 8

    Από ένα μικρό κομμάτι ζύμης σχηματίστε μια μικρή σπίρα και κολλήστε το στο σώμα για ουρά. Και με τα κομμάτια 40 γρ φτιάξτε τα ποδαράκια, προσέξτε όμως τα αρνάκια έχουν δυο δαχτυλάκια αλλά εμείς με τα κοριτσάκια μου ξεχαστήκαμε φτιάξαμε 3 και δεν θέλαμε να το χαλάσουμε, το αφήσαμε έτσι.

  9. 9

    Αφήνουμε σε ζεστό μέρος καλά σκεπασμένο για περίπου 20 λεπτά να φουσκώσει

  10. 10

    Και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 -180 βαθμούς για 30-35 λεπτά ανάλογα το φούρνο σας !

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (6)

Μαριάνθη
Μαριάνθη @marianthi
Συγχαρητήρια!!! Η καλύτερη Πασχαλινή κατασκευή που έχω δει!!!

Από

thomaei
thomaei @cook_8463981
στις
,belgio