Πατάτα γεμιστρούλα

14 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
ada_gia_pada
ada_gia_pada @ada_gia_pada
,ΕΛΛΑΔΑ

Γεμιστή πατάτα με εύκολη εκτέλεση! Και πολύ νόστιμη!

Λίγα μυστικά ακόμα

Τη συνταγή μου την έδωσε η φίλη μου η Σοφία από την Κύπρο γιατί μου τις έφτιαξε και μου άρεσαν πολύ! Το συνοδεύω με το 'Κοτόπουλο στήθος γεμιστό με σπανάκι'. Κόλαση!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

45 Minutes
4 άτομα
  1. 4 μεγάλες πατάτες
  2. μπέικον ψιλοκομμένο
  3. μανιτάρια ψιλοκομμένα
  4. τυρί γκούντα ή κάποιο που λιώνει
  5. το πράσινο μέρος από το φρέσκο κρεμμύδι
  6. λάδι
  7. αλάτι
  8. πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες όπως είναι με τη φλούδα και τις βράζουμε τόσο ώστε να μαλακώσουν αλλά όχι να βράσουν τελείως.

  2. 2

    Παράλληλα σε ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε το μπέικον και τα μανιτάρια.

  3. 3

    Αφήνουμε να κρυώσουν λίγο οι πατάτες και τις κόβουμε στη μέση κατά μήκος. Με ένα κουτάλι βγάζουμε την περισσότερη ψίχα (αλλά αφήνουμε και πατάτα στο κούφωμα).

  4. 4

    Σε ένα μπόλ βάζουμε την ψίχα και την πατάμε με πρέσα για πουρέ ή με πιρούνι. Βάζουμε στο μπόλ το τυρί κρέμα, το μπέικον, τα μανιτάρια, αλάτι, πιπέρι και αναμειγνύουμε όλα τα υλικά πολύ καλά. Αλατοπιπερώνουμε τις κουφωμένες πατάτες και ραντίζουμε με λίγο λαδάκι.

  5. 5

    Γεμίσουμε τις πατάτες με το μείγμα, ρίχνουμε το κρεμμυδάκι και σκεπάζουμε με το τυρί. Σε ένα ταψάκι στρώνουμε λαδόκολλα και βάζουμε τις πατάτες και ψήνουμε στους 200 c στις αντιστάσεις για περίπου 30 ώρα και περίπου 10 λεπτά στον αέρα (η ώρα ανάλογα τον φούρνο).

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

ada_gia_pada
ada_gia_pada @ada_gia_pada
στις
,ΕΛΛΑΔΑ