Πατάτα γεμιστρούλα
Γεμιστή πατάτα με εύκολη εκτέλεση! Και πολύ νόστιμη!
Λίγα μυστικά ακόμα
Τη συνταγή μου την έδωσε η φίλη μου η Σοφία από την Κύπρο γιατί μου τις έφτιαξε και μου άρεσαν πολύ! Το συνοδεύω με το 'Κοτόπουλο στήθος γεμιστό με σπανάκι'. Κόλαση!
Υλικά
-
4 μεγάλες πατάτες
-
150 γρ. τυρί κρέμα
-
μπέικον ψιλοκομμένο
-
μανιτάρια ψιλοκομμένα
-
τυρί γκούντα ή κάποιο που λιώνει
-
το πράσινο μέρος από το φρέσκο κρεμμύδι
-
λάδι
-
αλάτι
-
πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες όπως είναι με τη φλούδα και τις βράζουμε τόσο ώστε να μαλακώσουν αλλά όχι να βράσουν τελείως.
-
2
Παράλληλα σε ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε το μπέικον και τα μανιτάρια.
-
3
Αφήνουμε να κρυώσουν λίγο οι πατάτες και τις κόβουμε στη μέση κατά μήκος. Με ένα κουτάλι βγάζουμε την περισσότερη ψίχα (αλλά αφήνουμε και πατάτα στο κούφωμα).
-
4
Σε ένα μπόλ βάζουμε την ψίχα και την πατάμε με πρέσα για πουρέ ή με πιρούνι. Βάζουμε στο μπόλ το τυρί κρέμα, το μπέικον, τα μανιτάρια, αλάτι, πιπέρι και αναμειγνύουμε όλα τα υλικά πολύ καλά. Αλατοπιπερώνουμε τις κουφωμένες πατάτες και ραντίζουμε με λίγο λαδάκι.
-
5
Γεμίσουμε τις πατάτες με το μείγμα, ρίχνουμε το κρεμμυδάκι και σκεπάζουμε με το τυρί. Σε ένα ταψάκι στρώνουμε λαδόκολλα και βάζουμε τις πατάτες και ψήνουμε στους 200 c στις αντιστάσεις για περίπου 30 ώρα και περίπου 10 λεπτά στον αέρα (η ώρα ανάλογα τον φούρνο).
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια