Πατάτες a la cream light
Είναι μια συνταγή του Άκη Πετρετζίκη απ το "Πρωινό μου"... Απ ότι είπε ο ίδιος είναι μια μίξη 2-3 συνταγών, ώστε να βγει ένα νόστιμο και ελαφρύ αποτέλεσμα! Την δοκίμασα και μου άρεσε πολύ, γι αυτό και την ανεβάζω! Έχω επεξεργαστεί λίγο την εκτέλεση, διότι άλλα γράφει στο site του Mega και αλλιώς την έκανε ο Άκης!
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν θέλουμε αντί για καπνιστή γαλοπούλα μπορούμε να βάλουμε οποιοδήποτε αλλαντικό, απλά ξεφεύγουμε απ το light!!! Επίσης ο Άκης προτείνει καπνιστή για να είναι πιο έντονη η γεύση της, εσείς αν θέλετε βάλτε βραστή... Καλή απόλαυση!
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Παίρνουμε μια κατσαρόλα, βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και την βάζουμε στο μάξιμουμ της θερμοκρασίας.
-
2
Ψιλοκόβουμε τα πράσσα και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα.
-
3
Κόβουμε το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα μας
-
4
Το ίδιο κάνουμε με το σκόρδο και την γαλοπούλα.
-
5
Κόβουμε τις πατάτες σε λεπτές φέτες (όσο πιο λεπτές γίνεται).
-
6
Προσθέτουμε στην κατσαρόλα μας το θυμάρι και την ρίγανη (εσείς μπορείτε να βάλετε ότι μυρωδικό προτιμάτε).
-
7
Αφήνουμε τα κρεμμύδια να καραμελώσουν (2 με 3 λεπτά ακόμα).
-
8
Χαμηλώνουμε το μάτι της κουζίνας και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το γάλα.
-
9
Προσθέτουμε αλατοπίπερο κατά βούληση.
-
10
Όταν πάρει βράση το μείγμα μας προσθέτουμε τις πατάτες.
-
11
Ανακατεύουμε καλά, να "ποτίσουν" οι πατάτες με την κρέμα γάλακτος, σχεδόν να μην φαίνεται. Θέλει προσοχή σε αυτό το σημείο να μην μας κολλήσει το φαγητό.
-
12
Λαδώνουμε ένα Pyrex και ρίχνουμε μέσα το φαγητό μας.
-
13
Απλώνουμε ομοιόμορφα και προσθέτουμε τον μαϊντανό.
-
14
Σκεπάζουμε το Pyrex μας με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 170 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 40 με 50 λεπτά.
-
15
Το βγάζουμε στην προτεινόμενη ώρα και κοιτάζουμε αν έχουν μαλακώσει οι πατάτες. Εφόσον όλα έχουν πάει καλά προσθέτουμε το τυρί μας και ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά ακόμα.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (4)