κύρια φωτογραφία συνταγής Πατάτες a la cream light
Μπανανόφλουδα
Μπανανόφλουδα @cook_85784385
,

Είναι μια συνταγή του Άκη Πετρετζίκη απ το "Πρωινό μου"... Απ ότι είπε ο ίδιος είναι μια μίξη 2-3 συνταγών, ώστε να βγει ένα νόστιμο και ελαφρύ αποτέλεσμα! Την δοκίμασα και μου άρεσε πολύ, γι αυτό και την ανεβάζω! Έχω επεξεργαστεί λίγο την εκτέλεση, διότι άλλα γράφει στο site του Mega και αλλιώς την έκανε ο Άκης!

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν θέλουμε αντί για καπνιστή γαλοπούλα μπορούμε να βάλουμε οποιοδήποτε αλλαντικό, απλά ξεφεύγουμε απ το light!!! Επίσης ο Άκης προτείνει καπνιστή για να είναι πιο έντονη η γεύση της, εσείς αν θέλετε βάλτε βραστή... Καλή απόλαυση!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

6 άτομα ή 4 που τρώνε πολύ!!!
  1. 2 μεγάλα κρεμμύδια
  2. 1 σκελίδα σκόρδο
  3. 125 ml γάλα
  4. 250 γρ γαλοπούλα καπνιστή σε φέτες
  5. 250 γρ κεφαλογραβιέρα τριμμένη (ή άλλο κίτρινο τυρί της αρεσκείας σας)
  6. 0.5 ματσάκι μαϊντανό
  7. 1 1/2 κιλό πατάτες
  8. αλάτι-πιπέρι
  9. θυμάρι
  10. ρίγανη

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Παίρνουμε μια κατσαρόλα, βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και την βάζουμε στο μάξιμουμ της θερμοκρασίας.

  2. 2

    Ψιλοκόβουμε τα πράσσα και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα.

  3. 3

    Κόβουμε το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα μας

  4. 4

    Το ίδιο κάνουμε με το σκόρδο και την γαλοπούλα.

  5. 5

    Κόβουμε τις πατάτες σε λεπτές φέτες (όσο πιο λεπτές γίνεται).

  6. 6

    Προσθέτουμε στην κατσαρόλα μας το θυμάρι και την ρίγανη (εσείς μπορείτε να βάλετε ότι μυρωδικό προτιμάτε).

  7. 7

    Αφήνουμε τα κρεμμύδια να καραμελώσουν (2 με 3 λεπτά ακόμα).

  8. 8

    Χαμηλώνουμε το μάτι της κουζίνας και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το γάλα.

  9. 9

    Προσθέτουμε αλατοπίπερο κατά βούληση.

  10. 10

    Όταν πάρει βράση το μείγμα μας προσθέτουμε τις πατάτες.

  11. 11

    Ανακατεύουμε καλά, να "ποτίσουν" οι πατάτες με την κρέμα γάλακτος, σχεδόν να μην φαίνεται. Θέλει προσοχή σε αυτό το σημείο να μην μας κολλήσει το φαγητό.

  12. 12

    Λαδώνουμε ένα Pyrex και ρίχνουμε μέσα το φαγητό μας.

  13. 13

    Απλώνουμε ομοιόμορφα και προσθέτουμε τον μαϊντανό.

  14. 14

    Σκεπάζουμε το Pyrex μας με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 170 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 40 με 50 λεπτά.

  15. 15

    Το βγάζουμε στην προτεινόμενη ώρα και κοιτάζουμε αν έχουν μαλακώσει οι πατάτες. Εφόσον όλα έχουν πάει καλά προσθέτουμε το τυρί μας και ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά ακόμα.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (4)

nanat
nanat @cook_8488018
Την ειχα δει κ εγω κ μου τρεχαν τα σαλια! Πρεπει να ειναι λιγο νοστιμη ε; Δεν την εχω δοκιμασει ακομα.

Από

Μπανανόφλουδα
στις
,