Πατάτες Άννα

Bαθμολογία: 5
       
 
1 ψήφοι
,

Περιγραφή

Γαλλική συνταγή που μαγειρεύτηκε πρώτη φορά στο Παρίσι το 1870. Υπάρχουν δύο εκδοχές ως προς το όνομα: σύμφωνα με την μία εκδοχή, ο σεφ Adolphe Duglere έδωσε αυτό το όνομα προς τιμήν της Anna DesLions (μία από τις μεγαλύτερες κοκότες της εποχής εκείνης). Υπάρχει όμως και η δεύτερη εκδοχή, δηλαδή να έδωσε αυτό το όνομα προς τιμήν της ηθοποιού Dame Judic της οποίας το πραγματικό όνομα ήταν Anna Damiens.

Πατάτες Άννα

Τι χρειαζόμαστε:

  • 500 γρ. πατάτες
  • 150 γρ. βούτυρο ανάλατο λιωμένο
  • 1 κ.σ. γαλλική μουστάρδα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • μοσχοκάρυδο
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Με πατάτες
Μέθοδος: Φούρνου
Διατροφή: Χορτοφαγική
Κουζίνα: Γαλλική
Σερβίρει: 2-3 άτομα
Κόστος:
(1 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(1 ψήφοι)
Προετοιμασία: 15' (1 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 60' (1 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Αφού καθαρίσουμε τις πατάτες τις κόβουμε σε λεπτές φέτες.
  2. Σε μπολ ανακατεύουμε καλά το βούτυρο με τη μουστάρδα, το αλάτι, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο.
  3. Σε ταψί στρώνουμε μία στρώση πατάτες (με κάθε πατάτα να καλύπτει λίγο τη διπλανή) και με πινέλο τις αλείφουμε καλά με το μείγμα της μουστάρδας. Στρώνουμε και δεύτερη στρώση πατάτες και αλείφουμε πάλι με το μείγμα της μουστάρδας. Συνεχίζουμε μέχρι να μας τελειώσουν οι πατάτες.
  4. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200oC με αέρα για περίπου 40 λεπτά ή μέχρι να δούμε ότι ψήθηκαν και ρόδισαν.

Λίγα μυστικά ακόμα

  • Εγώ χρησιμοποίησα μουστάρδα με μέλι για περισσότερη νοστιμιά!
  • Αν θέλετε, μόλις ψηθούν μπορείτε να τις πασπαλίσετε με λίγο τυρί και να τις αφήσετε 1-2 λεπτά ακόμα μέχρι να λιώσει.
  • Η συνταγή είναι του Γιώργου Τσελεμεντέ.

Σχετικές συνταγές

    1 Όλα

    #
    Σχόλιο από klery33, 15-6-17  

    1 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από klery33, 15-6-17  

    0 Ερωτήσεις

    0 Παραλλαγές

    Σχετικά άρθρα

    Στις πατάτες δεν ταιριάζει το... σκούρο
    10 πατάτες τηγανητές (μέτριες σε μέγεθος) έχουν όσ...
    Πατάτα
    Στη χώρα μας δεν έγινε γνωστή παρά τον 19ο αιών...
    Καταψύχω λαχανικά
    Μπορείτε να αγοράσετε φρέσκα λαχανικά, να τα β...
    Πώς καταψύχω πατάτες
    Η κατάψυξη μας βγάζει πολλές φορές από τη δύσκο...
    Μύθος 2ος: γίνονται τοξικές οι πατάτες;
    Μύθος” 2ος: οι βραστές πατάτες, μετά από δύο-τρ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    λαχανικα
    Ένα βιβλίο 35 αγαπημένων συνταγών, του/της michele stamouli
    γαρνιτούρες
    Ένα βιβλίο 94 αγαπημένων συνταγών, του/της tzoulitsa
    Πατάτες
    Ένα βιβλίο 7 αγαπημένων συνταγών, του/της tortelini