κύρια φωτογραφία συνταγής Πατάτες βουτύρου

Πατάτες βουτύρου

8 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
stesia
stesia @stesia_siatista
Σιάτιστα

Εύκολο, νόστιμο και light πιάτο, είτε ως συνοδευτικό, είτε ως σαλάτα, είτε ως κυρίως πιάτο.

Λίγα μυστικά ακόμα

Τη συνταγή την ξέρω από τη μητέρα μου. Μπορείτε να προσθέσετε γιαούρτι και/ή μουστάρδα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

5 άτομα
  1. 5 πατάτες μέτριες
  2. 1 κρεμμύδι ξερό
  3. βούτυρο (κατά προτίμηση ελαφρύ)
  4. 1 κύβο  της αρεσκείας μας
  5. αλάτι, πιπέρι
  6. ελιές σε ροδέλες
  7. 2-3 ίνες κρόκο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Πλένουμε, καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες σε κύβους (όχι πολύ μεγάλους για να βράσουν γρήγορα, ούτε πολύ μικρούς για να μην λιώσουν).

  2. 2

    Τις βάζουμε να βράσουν σε κατσαρόλα με το νερό ίσα που να τις σκεπάζει και τον κρόκο, και τις ελέγχουμε με το πιρούνι αν έχουν μαλακώσει.

  3. 3

    Όταν το νερό έχει λιγοστέψει, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε το βούτυρο και τον κύβο. Αφήνουμε 5' - 10' μέχρι να γίνει μια ελαφριά σάλτσα.

  4. 4

    Απλώνουμε τις πατάτες σε μια πιατέλα.

  5. 5

    Ρίχνουμε από πάνω αλάτι, πιπέρι, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, ελιές και άνηθο ή δυόσμο και ανακατεύουμε.

  6. 6

    Στο τέλος, πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

stesia
stesia @stesia_siatista
στις
Σιάτιστα