Πατάτες βουτύρου
Εύκολο, νόστιμο και light πιάτο, είτε ως συνοδευτικό, είτε ως σαλάτα, είτε ως κυρίως πιάτο.
Λίγα μυστικά ακόμα
Τη συνταγή την ξέρω από τη μητέρα μου. Μπορείτε να προσθέσετε γιαούρτι και/ή μουστάρδα.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Πλένουμε, καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες σε κύβους (όχι πολύ μεγάλους για να βράσουν γρήγορα, ούτε πολύ μικρούς για να μην λιώσουν).
-
2
Τις βάζουμε να βράσουν σε κατσαρόλα με το νερό ίσα που να τις σκεπάζει και τον κρόκο, και τις ελέγχουμε με το πιρούνι αν έχουν μαλακώσει.
-
3
Όταν το νερό έχει λιγοστέψει, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε το βούτυρο και τον κύβο. Αφήνουμε 5' - 10' μέχρι να γίνει μια ελαφριά σάλτσα.
-
4
Απλώνουμε τις πατάτες σε μια πιατέλα.
-
5
Ρίχνουμε από πάνω αλάτι, πιπέρι, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, ελιές και άνηθο ή δυόσμο και ανακατεύουμε.
-
6
Στο τέλος, πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια