κύρια φωτογραφία συνταγής Πατάτες βραστές...στο τηγάνι
stelleni
stelleni @cook_8497648
,

Πολύ εύκολο πιάτο, για συνοδευτικό ή για μπουφέ.

Λίγα μυστικά ακόμα

Τη συνταγή αυτή την ξέρω από τη μητέρα μου (μια ιδέα, από την εκπομπή του Ramsey). Την επόμενη φορά θα τις βάλω στο τηγάνι χωρίς να τις ξεφλουδίσω .

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

4 άτομα
  1. 4-5 πατάτες
  2. αλάτι
  3. πιπέρι
  4. κόκκινο πιπέρι γλυκό (πάπρικα)
  5. 2 κουταλιές βούτυρο φρέσκο
  6. κεφαλοτύρι (προαιρετικά)

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Πλένουμε καλά τις πατάτες, χωρίς να τις ξεφλουδίσουμε, και τις κόβουμε σε χοντρά κομμάτια.

  2. 2

    Τις βράζουμε σε νερό μέχρι να μαλακώσουν. Προσοχή, όχι πάρα πολύ, να μην διαλύονται!

  3. 3

    Τις αφήνουμε να κρυώσουν και τις ξεφλουδίζουμε.

  4. 4

    Τις κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια.

  5. 5

    Σε τηγάνι, βάζουμε το φρέσκο βούτυρο να ζεσταθεί και ρίχνουμε μέσα τις πατάτες.

  6. 6

    Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και μπόλικο... μπόλικο κόκκινο πιπέρι, να δούμε τις πατάτες να κοκκινίζουν.

  7. 7

    Τις αφήνουμε στο τηγάνι για 5-10 λεπτά ανακατεύοντας κατά διαστήματα.

  8. 8

    Τις βγάζουμε από το τηγάνι και τις πασπαλίζουμε με τριμμένο κεφαλοτύρι.

  9. 9

    Τρώγονται και ζεστές και κρύες.

Αντιδράσεις

Από

stelleni
stelleni @cook_8497648
στις
,