PennyPenny
PennyPenny @cook_8515017
Βόλος,Ελλάδα

Πατάτες τηγανιτές τύπου country, εύκολες, γρήγορες, δεν τραβάνε πολύ λάδι.

Λίγα μυστικά ακόμα

Τα μπαχαρικά είναι της αρεσκείας μας αλλά η πάπρικα είναι πολύ ωραίος συνδυασμός.Προσοχή στο τηγάνισμα γιατί αρπάζουν εύκολα.Είναι από τις πιο νόστιμες πατάτες που έχω φάει και ειδικά η πρώτη μέθοδος είναι πολύ γρήγορη. Καλή επιτυχία!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

15 Minutes
3
  1. 3 μεγάλες πατάτες με τη φλούδα
  2. αλάτι
  3. πιπέρι
  4. πάπρικα γλυκιά
  5. δενδρολίβανο (προαιρετικά)
  6. σπορέλαιο ή ελαιόλαδο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Για γρήγορη προετοιμασίαπλένουμε τις πατάτες (δεν τις ξεφλουδίζουμε), τις τρυπάμε ελαφρά με ένα πιρούνι και τις βάζουμε στο φούρνο μικροκυμάτων για 4.30 λεπτά από τη μία πλευρά, τις γυρνάμε και ψήνουμε για άλλα 4.30 λεπτά από την άλλη πλευρά.

  2. 2

    Για κανονική προετοιμασίαπλένουμε τις πατάτες (δεν τις ξεφλουδίζουμε), τις τρυπάμε ελαφρά με ένα πιρούνι και τις βάζουμε στο φούρνο για 45' περίπου στους 180 βαθμούς.

  3. 3

    Αφού επιλέξουμε ποια μέθοδο θέλουμε και την εφαρμόσουμε, βγάζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε κυδωνάτες ή όπως μας βολεύει, και αφού κάψει το λάδι, τηγανίζουμε σε σπορέλαιο ή ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρουν χρώμα, περίπου 2 λεπτά.

  4. 4

    Έχουμε ψιλοκόψει σε ένα μπωλ το δενδρολίβανο, ρίχνουμε την πάπρικα, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε. Στο ίδιο μπωλ βάζουμε τις πατάτες όπως είναι καυτές και ανακατεύουμε να πάνε τα μπαχαρικά παντού.

Αντιδράσεις

Από

PennyPenny
PennyPenny @cook_8515017
στις
Βόλος,Ελλάδα

Περισσότερες συνταγές του συγγραφέα