κύρια φωτογραφία συνταγής Πατάτες “Mexicana”
ATHENS_SM
ATHENS_SM @cook_8467231

Πρόκειται για μια δική μου έμπνευση, αμέσως μετά που έμαθα να φτιάχνω τις «Τηγανιτές πατάτες χωρίς τύψεις». Η συνταγή μου δηλ. βασίζεται σε αυτό το ψήσιμο της πατάτας. Το όνομα που διάλεξα να δώσω στη συνταγή παραπέμπει σε πικάντικες γεύσεις και αυτό ακριβώς είναι. Ένα ιδιαίτερo πιάτο, πικάντικο και πολύ γευστικό. Κάλλιστα μπορεί να συνδυαστεί με χωριάτικα λουκάνικα ψητά(σε αντικολλητικό σκεύος ή στη σχάρα) και dip γιαουρτιού (που σας έχω δώσει συνταγή) για να «δροσίσει» ο συνδυασμός…

Λίγα μυστικά ακόμα

Εννοείται πως η συνταγή που σας δίνω, απευθύνεται σε άτομα που αρέσουν οι πικάντικες γεύσεις και προφανώς έχουν και γερό στομάχι! Επαναλαμβάνω αυτό που σας είπα και στην εισαγωγή, ότι δηλ. ταιριάζει πολύ με dip γιαουρτιού γιατί κάνει πιο ευχάριστη και ανάλαφρη τη γεύση! Καλή επιτυχία και καλή όρεξη σε όποιον τη δοκιμάσει!!! Πάντως εγώ σας το συνιστώ!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

4 άτομα
  1. 8-10 πατάτες
  2. Λίγο ελαιόλαδο
  3. Αλάτι, πιπέρι μαύρο, πιπέρι κόκκινο, Tabasco, (προαιρετικά ½ κουτ. γλυκού ζάχαρη)
  4. Πελτέ ντομάτας
  5. 1 κονσέρβα καλαμπόκι (και αν θέλουμε, 1 κονσέρβα κόκκινο φασόλι)
  6. 1 πράσινη πιπεριά
  7. Λίγο τριμμένο τυρί ρεγκάτο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Καθαρίζουμε και κόβουμε 8 με 10 πατάτες μέτριου μεγέθους σε ροδέλες.(Αν θέλουμε πλένουμε καλά και τις κόβουμε με την φλούδα).

  2. 2

    Στο μπολ που τις βάζουμε κόβοντάς τις, ρίχνουμε λίγο αλάτι και ελαιόλαδο και τις ανακατεύουμε με το χέρι μας, να πάει παντού.

  3. 3

    Μετά τις αραδιάζουμε σ’ ένα ταψί και τις βάζουμε να ψηθούν με αέρα στο φούρνο στους 200 βαθμούς.

  4. 4

    Εντωμεταξύ, σ’ ένα κατσαρολάκι βάζουμε λίγο φυτίνη να κάψει ελαφρώς και μέσα εκεί αδειάζουμε 1 κονσέρβα καλαμπόκι και 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε λωρίδες. Τα ανακατεύουμε τακτικά για να μαραθούν όλα ομοιόμορφα και τα αλατίζουμε.

  5. 5

    Όταν μαραθούν λίγο, λειώνουμε λίγο πελτέ σε 1 ποτήρι νερό και το ρίχνουμε μέσα στο καλαμπόκι. Επίσης συμπληρώνουμε λίγο αλάτι, αρκετές σταγόνες Tabasco, (Χωρίς να το παρακάνουμε όμως και μετά γίνει πολύ καυτερό και δεν μπορούμε να το φάμε. Είναι χρήσιμο να δοκιμάζετε τη σάλτσα στο ενδιάμεσο), μαύρο πιπέρι και λίγο κόκκινο και αν θέλουμε ½ κουτ. ζάχαρη. Τ’ ανακατεύουμε, προσθέτουμε τότε και το κόκκινο φασόλι-αφού πρώτα το στραγγίσουμε από τα υγρά της κονσέρβας- και τ’ αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί για 10’-15’.

  6. 6

    Μόλις είναι έτοιμες οι πατάτες, τις βγάζουμε απ’ το φούρνο, τις βάζουμε σ’ ένα μικρότερο ταψί για να είναι πιο συγκεντρωμένες, ρίχνουμε από πάνω το μείγμα με το καλαμπόκι κι επίσης μερικά μικρά κομμάτια φυτίνης και ανακατεύουμε. Τα βάζουμε όλα μαζί στο φούρνο (πάνω-κάτω) στους 150-170 βαθμούς να λειώσει το βουτυράκι και να αναμειχθούν οι γεύσεις για 5’-10’.

  7. 7

    Μετά ανοίγουμε το φούρνο, ανακατεύουμε ξανά και ρίχνουμε από πάνω λίγο τριμμένο ρεγκάτο και το αφήνουμε για κα’ να 5λεπτο ακόμα στον αναμμένο φούρνο. Έπειτα σβήνουμε το φούρνο και το φαΐ είναι έτοιμο!

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (4)

manoyla
manoyla @Xara1955
Το ετοιμασα εχθες βραδυ.Σημερα το μεσημερι θα κανω το τελευταιο ψησιμο με το τυρι και θα δοκιμασουμε. Μοσχοβολούσε.Θα επανέλθω με πηρουνακια. (α!!ταμπασκο εβαλα μπολικο!!!!!και κοκκινο και πρασινο)

Από

ATHENS_SM
ATHENS_SM @cook_8467231
στις