mairoulamar
mairoulamar @mairoulamar112
,Ελλαδα

Πατάτες φούρνου ακορντεόν ή hasselback με αρωματικά.

Λίγα μυστικά ακόμα

Βράζουμε τις πατάτες για να είμαστε σίγουροι ότι θα είναι μαλακές και μετά τις βάζουμε στο φούρνο για να ξεροψηθεί η εξωτερική επιφάνεια.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

40 Minutes
10 πατάτες
  1. 10 πατάτες
  2. 40 γρ. βούτυρο
  3. 2 σκελίδες σκόρδο
  4. λάδι
  5. αλάτι
  6. πιπέρι
  7. ρίγανη

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Πλένουμε καλά τις πατάτες.

  2. 2

    Τις βάζουμε να βράσουνε μαζί με τη φλούδα τους μέχρι να μαλακώσουν (λίγο).

  3. 3

    Έπειτα με ένα μαχαίρι αρχίζουμε και τις χαράζουμε βαθιά σαν ακορντεόν. Κόβουμε σε κάθετες φέτες σχεδόν μέχρι το κάτω μέρος της πατάτας.

  4. 4

    Λιώνουμε λίγο βούτυρο.

  5. 5

    Με ένα πινελάκι αλείφουμε τις πατάτες με βούτυρο και προσθέτουμε μικρά κομματάκια σκόρδου μέσα στις σχισμές που δημιουργήσαμε στις πατάτες.

  6. 6

    Έπειτα προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, θυμάρι και λίγο λάδι και ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου στους 180 βαθμούς.

Αντιδράσεις

Από

mairoulamar
mairoulamar @mairoulamar112
στις
,Ελλαδα
instagram mycastironrecipes
Δες περισσότερα