Πατάτες φούρνου ακορντεόν
Πατάτες φούρνου ακορντεόν ή hasselback με αρωματικά.
Λίγα μυστικά ακόμα
Βράζουμε τις πατάτες για να είμαστε σίγουροι ότι θα είναι μαλακές και μετά τις βάζουμε στο φούρνο για να ξεροψηθεί η εξωτερική επιφάνεια.
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Πλένουμε καλά τις πατάτες.
-
2
Τις βάζουμε να βράσουνε μαζί με τη φλούδα τους μέχρι να μαλακώσουν (λίγο).
-
3
Έπειτα με ένα μαχαίρι αρχίζουμε και τις χαράζουμε βαθιά σαν ακορντεόν. Κόβουμε σε κάθετες φέτες σχεδόν μέχρι το κάτω μέρος της πατάτας.
-
4
Λιώνουμε λίγο βούτυρο.
-
5
Με ένα πινελάκι αλείφουμε τις πατάτες με βούτυρο και προσθέτουμε μικρά κομματάκια σκόρδου μέσα στις σχισμές που δημιουργήσαμε στις πατάτες.
-
6
Έπειτα προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, θυμάρι και λίγο λάδι και ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου στους 180 βαθμούς.
Σχόλια