Πατάτες φούρνου ala Amanda
Εύκολο και νόστιμο φαγάκι, που τρώγεται μόνο του ως ορεκτικό ή κυρίως πιάτο, αλλά συνοδεύει άψογα και ψητά κρεατικά!
Λίγα μυστικά ακόμα
Το φαγάκι αυτό τρώγεται ευχάριστα και την επόμενη μέρα (αν βέβαια.... μείνει.) Μπορείτε να το ζεστάνετε στο φούρνο, ή σε μικροκύματα. Αν θέλετε, δοκιμάστε το! Καλή σας επιτυχία!
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε λεπτές στρογγυλές ροδέλες. Τις αλατοπιπερώνουμε καλά - να πάει το αλάτι και πιπέρι παντού.
-
2
Σ' ένα τηγάνι (δεν βάζουμε λάδι), σωτάρουμε το ψιλοκομμένο μπέικον μαζί με το ψιλοκομμένο σκόρδο. Μόλις τελειώσει το σωτάρισμα, τα βάζουμε σ' ένα βαθύ πιάτο. Στο ίδιο τηγάνι (πάντα χωρίς λάδι), βάζουμε τις ροδέλες από τα λουκάνικα και σωτάρουμε ελαφρά. Μετά, τα βάζουμε σ' ένα άλλο πιάτο.
-
3
Παίρνουμε ένα ταψί (στρογγυλό ή τετράγωνο) με διαστάσεις 24x32 και αρχίζουμε να μοντάρουμε τα υλικά μας ως εξής:
-
4
Κάνουμε μια πρώτη στρώση από ροδέλες πατάτας, φροντίζοντας να μην αφήνουμε κενά ανάμεσα.
-
5
Ρίχνουμε με κουτάλι ή με το χέρι λίγο από το μπέικον και τα λουκάνικα, φροντίζοντας να διασκορπιστούν παντού. Πασπαλίζουμε με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό και με μια χούφτα από τα τριμμένα τυριά.
-
6
Ακολουθούμε ακριβώς την ίδια διαδικασία για να κάνουμε και άλλες στρώσεις πάνω από την πρώτη (δηλαδή: ροδέλες πατάτας - μπέικον - λουκάνικα - μαϊντανός - τυριά) μέχρι να φτάσουμε στην τελευταία πάνω στρώση.
-
7
Περιχύνουμε το φαγητό με το λάδι και το γάλα.
-
8
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 50 λεπτά.
-
9
Μόλις περάσει αυτός ο χρόνος, βγάζουμε το φαγητό από το φούρνο και πασπαλίζουμε με μια γενναία δόση τριμμένων τυριών - μαϊντανού, το ξαναβάζουμε στο φούρνο και το αφήνουμε να ψηθεί άλλα 10 - 12 λεπτά, φροντίζοντας να παρακολουθούμε το πως ψήνονται τα τυριά για να μή μας καούν.
-
10
Μόλις είναι έτοιμο, το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να "σταθεί" για 15 - 20 λεπτά περίπου. Μετά απ' αυτό, είναι έτοιμο για σερβίρισμα!
Σχόλια