Πατάτες φούρνου αρωματικές του Jamie Oliver
Πολύ νόστιμες για να συνοδεύσουν ψητό κρέας ή κοτόπουλο!
Λίγα μυστικά ακόμα
Μανταρίνι, δενδρολίβανο και το φασκόμηλο κάνουν τις πατάτες μας πεντανόστιμες και αρωματικές! Τώρα βέβαια μανταρίνια δεν υπάρχουν, θα τα αντικαταστήσουμε με ξύσμα από λεμόνια.
Υλικά
-
1 κιλό πατάτες
-
1 φλ. λάδι
-
2 κ.σ. βούτυρο
-
1 κλωνάρι θυμάρι φρέσκο ή 1 κ. γλ.αποξηραμένο
-
1 κ.γλ. δενδρολίβανο φρέσκο ή αποξηραμένο
-
λίγο φασκόμηλο φρέσκο ψιλοκομμένο ή αποξηραμένο
-
2 δαφνόφυλλα
-
3-4 σκ. σκόρδο σε φετούλες
-
1 σφηνάκι ξύδι
-
ένα μανταρίνι το ξύσμα
-
αλατοπίπερο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βράζουμε τις πατάτες ολόκληρες να μαλακώσουν λίγο 15' περίπου.
-
2
Τις κόβουμε στη μέση, τις αλατοπιπερώνουμε και τις βάζουμε σε ταψί με 1/2 φλ. λάδι και το βούτυρο να ψηθούν 20' μέχρι να ροδίσουν στους 180 βαθμούς.
-
3
Χτυπάμε σε μπολ το υπόλοιπο λάδι, ξύδι, δενδρολίβανο, θυμάρι, το σκόρδο, τα δαφνόφυλλα, το ξύσμα μανταρινιού και το φασκόμηλο και ρίχνουμε στις μισοψημένες πατάτες μας.
-
4
Συνεχίζουμε το ψήσιμο 30' ακόμα να ροδίσουν καλά!
Σχόλια (29)