vasiliki ver
vasiliki ver @cook_8476293
Αθήνα,Ελλάδα

Πολύ νόστιμες για να συνοδεύσουν ψητό κρέας ή κοτόπουλο!

Λίγα μυστικά ακόμα

Μανταρίνι, δενδρολίβανο και το φασκόμηλο κάνουν τις πατάτες μας πεντανόστιμες και αρωματικές! Τώρα βέβαια μανταρίνια δεν υπάρχουν, θα τα αντικαταστήσουμε με ξύσμα από λεμόνια.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

61 Minutes
4 άτομα
  1. 1 κιλό πατάτες
  2. 1 φλ. λάδι
  3. 2 κ.σ. βούτυρο
  4. 1 κλωνάρι θυμάρι φρέσκο ή 1 κ. γλ.αποξηραμένο
  5. 1 κ.γλ. δενδρολίβανο φρέσκο ή αποξηραμένο
  6. λίγο φασκόμηλο φρέσκο ψιλοκομμένο ή αποξηραμένο
  7. 2 δαφνόφυλλα
  8. 3-4 σκ. σκόρδο σε φετούλες
  9. 1 σφηνάκι ξύδι
  10. ένα μανταρίνι το ξύσμα
  11. αλατοπίπερο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βράζουμε τις πατάτες ολόκληρες να μαλακώσουν λίγο 15' περίπου.

  2. 2

    Τις κόβουμε στη μέση, τις αλατοπιπερώνουμε και τις βάζουμε σε ταψί με 1/2 φλ. λάδι και το βούτυρο να ψηθούν 20' μέχρι να ροδίσουν στους 180 βαθμούς.

  3. 3

    Χτυπάμε σε μπολ το υπόλοιπο λάδι, ξύδι, δενδρολίβανο, θυμάρι, το σκόρδο, τα δαφνόφυλλα, το ξύσμα μανταρινιού και το φασκόμηλο και ρίχνουμε στις μισοψημένες πατάτες μας.

  4. 4

    Συνεχίζουμε το ψήσιμο 30' ακόμα να ροδίσουν καλά!

Αντιδράσεις

Σχόλια (29)

miou
miou @cook_8470952
Τις εχω κανει και ειναι πεντανοστιμες!!!ενα μεγαλο ταψι φαγαμε σκετες!!!!! αλλα εβαλα και καπνιστη παπρικα!!!

Από

vasiliki ver
vasiliki ver @cook_8476293
στις
Αθήνα,Ελλάδα
Είμαι μητέρα δύο παιδιών,ενός αγοριού και μιας κόρης. Από το 1990 ζω στην Αθήνα, ασχολούμαι με τα παιδιά μου ,μου αρέσει πολύ η μαγειρική . Από το 2014 είχα την στήλη "Το βιβλίο των συνταγών μας" στο σάιτ της πόλης μου karystos-online ! Δυστυχώς το σαιτ δεν λειτουργεί πλέον.
Δες περισσότερα