Πατάτες φούρνου με κόκκινο πιπέρι και μουστάρδα
Η συνταγή τη δημιούργησα από ιδέες δικές μου, της μαμάς και της πεθεράς μου. Νόστιμες, πολύχρωμες, πικάντικες πατάτες φούρνου που συνοδεύουν ό,τι κρέας θέλετε, αλλά τρώγονται και μόνες τους πολύ ευχάριστα!
Λίγα μυστικά ακόμα
Επειδή οι πατάτες γίνονται αρκετά πικάντικες μπορείτε αν θέλετε να μην χρησιμοποιήσετε πιπέρι καγιέν, ή αν το χρησιμοποιήσετε, συνδυάστε το με απαλή μουστάρδα και όχι καυτερή.Αν θέλετε περισσότερη γεύση μπορείτε μέσα στο μίγμα νερού-λαδιού-μουστάρδας να διαλύσετε έναν κύβο βοδινού ή κότας.
Υλικά
-
1 κιλό πατάτες
-
1 φλυτζάνι νερό
-
1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο
-
4-5 γεμάτες κουταλιές της σούπας μουστάρδα (απαλή ή καυτερή)
-
αλάτι
-
1 κ.γ. μαύρο πιπέρι
-
2 κ.γ. κόκκινο γλυκό πιπέρι
-
1 κοφτό κ.γ. πιπέρι καγιέν
-
2 κ.γ. κάρυ
-
ρίγανη
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Καθαρίζετε τις πατάτες, τις πλένετε και τις κόβετε κυδωνάτες.
-
2
Τις βάζετε στη γάστρα ή στο ταψί και τις αλατίζετε. Σύνήθως οι πατάτες χρειάζονται αρκετό αλάτι.
-
3
Ρίχνετε τα πιπέρια, το κάρυ και τη ρίγανη και ανακατεύετε καλά τις πατάτες.
-
4
Σε ένα μπολ αναδεύετε το νερό με το λάδι και τη μουστάρδα μέχρις ότου να γίνει ένα σχεδόν ομοιογενές μίγμα, και το ρίχνετε στις πατάτες.
-
5
Σκεπάζετε τη γάστρα ή το ταψί και ψήνετε για μία περίπου ώρα στους 180 με 200 βαθμούς.
Σχόλια (2)