Πατάτες φούρνου με μυρωδικά
Πατάτες φούρνου με δενδρολίβανο, θυμάρι και σκόρδο.
Λίγα μυστικά ακόμα
Ανά 10 λεπτά ανακατεύουμε απαλά τις πατάτες ώστε να βρέχονται συνέχεια για να μη ξεραθούν. Αν έχετε φρέσκο θυμάρι, δεντρολίβανο, ρίγανη, η γεύση είναι πολύ καλύτερη.Ευχαριστούμε την ANGOLINA για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε όποιο σχήμα θέλουμε. Προσωπικά τις κόβω σε κώνους.
-
2
Τις βράζουμε 5 λεπτά σε νερό.
-
3
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς με το ταψί.
-
4
Στραγγίζουμε τις πατάτες και κρατάμε 1 ποτήρι από το ζεστό νερό.
-
5
Ψιλοκόβουμε τα φύλλα από δεντρολίβανο και θυμάρι.
-
6
Ρίχνουμε στο ταψί τις πατάτες, το λάδι, το δεντρολίβανο, το θυμάρι, αλάτι, πιπέρι, 1 κουταλιά μουστάρδα, το λεμόνι, το σκόρδο, το νερό και το ελαιόλαδο.
-
7
Ανακατεύουμε καλά.
-
8
Στο τέλος, βάζουμε το βούτυρο στη μέση χωρίς να το λιώσουμε.
-
9
Αν θέλουμε, βάζουμε και λίγη φρέσκια ρίγανη.
-
10
Ψήνουμε περίπου 30 λεπτά.
Σχόλια (12)