Πατάτες φούρνου με πράσο αλα κρέμ
Μια εύκολη συνταγή για πατάτες στο φούρνο.
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν θέλετε μπορείτε να βάλετε και κίτρινη πιπεριά, ταιριάζει!
Υλικά
-
1/2 κιλό πατάτες
-
1 ποτήρι πράσο κομμένο σε ροδέλες (μπορεί να είναι και κατεψυγμένο)
-
1 κρέμα γάλακτος (εγώ χρησιμοποιώ φυτική)
-
αλάτι, πιπέρι, σκόρδο σκόνη
-
ελαιόλαδο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Πλένουμε και καθαρίζουμε τις πατάτες. Τις βράζουμε για 15' λεπτά.
-
2
Σωτάρουμε το πράσο σε ενα τηγάνι με λίγο λαδάκι και προσθέτουμε την κρέμα γαλακτος, αλατάκι, πιπεράκι και το σκόρδο σκόνη. Το αφήνουμε να μαγειρευτεί μέχρι να δέσει η κρέμα και να πήξει.
-
3
Βγάζουμε τις πατατες και τις κόβουμε σε ροδέλες.
-
4
Σε βουτυρωμένο πυρέξ, βάζουμε μια στρώση πατάτες και απο πάνω το πράσο με την κρέμα και λίγη φέτα.
-
5
Επαναλαμβάνουμε 2 φορες. Στο τελευταίο στρώμα πασπαλίζουμε με την τριμμένη φρυγανιά.
-
6
Ψήνουμε για περίπου 40' ανάλογα τον φουρνο, στους 180, μεχρι να ροδίσει.
Σχόλια (7)
Μια ερώτηση μόνο.
Τι ποσότητα κρέμα γάλακτος χρησιμοποιούμε, γιατί υπάρχουν διαφόρων ml .