EvaLazaros
EvaLazaros @EvaLaz

Μια εύκολη συνταγή για πατάτες στο φούρνο.

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν θέλετε μπορείτε να βάλετε και κίτρινη πιπεριά, ταιριάζει!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

45 Minutes
4 άτομα
  1. 1/2 κιλό πατάτες
  2. 1 ποτήρι πράσο κομμένο σε ροδέλες (μπορεί να είναι και κατεψυγμένο)
  3. 1 κρέμα γάλακτος (εγώ χρησιμοποιώ φυτική)
  4. 1/2 ποτήρι φέτα ή άλλο τυρί της αρεσκείας σας
  5. αλάτι, πιπέρι, σκόρδο σκόνη
  6. ελαιόλαδο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Πλένουμε και καθαρίζουμε τις πατάτες. Τις βράζουμε για 15' λεπτά.

  2. 2

    Σωτάρουμε το πράσο σε ενα τηγάνι με λίγο λαδάκι και προσθέτουμε την κρέμα γαλακτος, αλατάκι, πιπεράκι και το σκόρδο σκόνη. Το αφήνουμε να μαγειρευτεί μέχρι να δέσει η κρέμα και να πήξει.

  3. 3

    Βγάζουμε τις πατατες και τις κόβουμε σε ροδέλες.

  4. 4

    Σε βουτυρωμένο πυρέξ, βάζουμε μια στρώση πατάτες και απο πάνω το πράσο με την κρέμα και λίγη φέτα.

  5. 5

    Επαναλαμβάνουμε 2 φορες. Στο τελευταίο στρώμα πασπαλίζουμε με την τριμμένη φρυγανιά.

  6. 6

    Ψήνουμε για περίπου 40' ανάλογα τον φουρνο, στους 180, μεχρι να ροδίσει.

Αντιδράσεις

Σχόλια (7)

Machi
Machi @machouli
Πράγματι φαίνεται νόστιμη κ εύκολη συνταγή.
Μια ερώτηση μόνο.
Τι ποσότητα κρέμα γάλακτος χρησιμοποιούμε, γιατί υπάρχουν διαφόρων ml .

Από

EvaLazaros
EvaLazaros @EvaLaz
στις