Πατάτες φούρνου στην κατσαρόλα
Νόστιμες πατάτες φούρνου μαλακές από μέσα με ωραία κρούστα από έξω.
Λίγα μυστικά ακόμα
Γίνονται πολύ ωραίες, μαλακές στο εσωτερικό και μια ωραία κρούστα απ' έξω, νόστιμες και μελωμένες. Εγώ αυτή τη φορά συνδύασα με τα μπιφτέκια αφράτα της Πόπης, ως να γίνουν οι πατάτες είχαν ψηθεί και τα μπιφτέκια.Οι ποσότητες είναι ενδεικτικές. Είναι πολύ καλύτερο αν χρησιμοποίησετε baby potatoes καθώς έχουν όλες το ίδιο σχήμα και είναι και πιο ευπαρουσίαστες. #πατάτεςπορτοκάλι
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελιαόλαδο με το βούτυρο.
-
2
Προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και τις σκελίδες του σκόρδου με την φλούδα τους και σοτάρουμε.
-
3
Στο μεταξύ κόβουμε τις πατάτες σε κύβους. Προσπαθούμε να έχουν όσο το δυνατόν το ίδιο σχήμα και μέγεθος.
-
4
Μόλις σωταριστεί το κρεμμύδι με το σκόρδο προσθέτουμε στην κατσαρόλα και τις πατάτες και σοτάρουμε ελαφρώς.
-
5
Προσθέτουμε το αλάτι, την πάπρικα, το θυμάρι και το δεντρολίβανο.
-
6
Σβήνουμε με τους χυμούς από το πορτοκάλι και το λεμόνι και το κρασί. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 45 περίπου λεπτά. Στο μεταξύ προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200oC.
-
7
Αδειάζουμε σε ένα ταψί τις πατάτες και ψήνουμε για 15-20 λεπτά σε αέρα και γκριλ στους 200oC
-
8
Ως να ροδίσουν και να κάνουν ωραία κρούστα και να μείνουν με το λαδάκι τους και λίγη σαλτσούλα.
Σχόλια