κύρια φωτογραφία συνταγής Πατάτες 'Γκρατινέ'
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

40 Minutes
  1. 4 μεγάλες πατάτες
  2. 1 κρεμμύδι
  3. 1 κουταλιά βούτυρο
  4. 0.5 φλιτζάνι τυρί τριμμένο
  5. 1,5 φλιτζάνι γάλα
  6. 0.5 φλιτζάνι τυρί τριμμένο για πασπάλισμα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βράζετε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό.

  2. 2

    Τις ξεφλουδίζετε και τις κόβετε σε φέτες.

  3. 3

    Πλένετε το κρεμμύδι και το κόβετε σε φέτες.

  4. 4

    Τις χωρίζετε σε κρίκους.

  5. 5

    Το σοτάρετε με βούτυρο, ώσπου να ξανθίσει.

  6. 6

    Αλείφετε με βούτυρο ένα πυρέξ, και βάζετε μέσα το κρεμμύδι.

  7. 7

    Βάζετε σε σειρές τις πατάτες, ενώ πασπαλίζετε ανάμεσα τυρί τριμμένο.

  8. 8

    Χτυπάτε το γάλα με τα αβγά, λίγο αλάτι και πιπέρι

  9. 9

    Το ρίχνετε στις πατάτες, πασπαλίζετε με το υπόλοιπο τυρί τριμμένο και τις ψήνετε στους 180 βαθμούς για 30'.

Αντιδράσεις

Σχόλια

thomaei
thomaei @cook_8463981
υπεροχες πατατες !! μια πολυ καλη προταση το τσοταρισμενο κρεμυδι ... νοστιμοτατες !!!!! ευχαριστουμε !!!!

Από

Αναστασια Τσινανη
στις
Ηλιουπολη,Ελλαδα