Πατάτες hasselback: «Δεν έχω χρόνο» συνταγή
Μέχρι σήμερα, έχω μαγειρέψει τις πατάτες με όλους τους πιθανούς τρόπους. Βραστές, τηγανητές, ψητές με τη φλούδα μέσα σε αλουμινόχαρτο, τσιπς, γιαχνί κ.λ.π μέχρι που δοκίμασα την παρακάτω εκδοχή, έτσι για την αλητεία. Είναι μια «δεν έχω χρόνο για πολλά πολλά» συνταγή που γίνεται με ό,τι έχεις στο ψυγείο. Άσε που η κουζίνα δεν μοιάζει σαν να πάτησε ο Κιμ το κουμπί. Θα βρεις σύντομα και άλλες δικές μας συνταγές στο "Φωλιά του cooking".
Λίγα μυστικά ακόμα
TipΜπορείς να αντικαταστήσεις το τυρί γκούντα με άλλο της αρεσκείας σου (τσένταρ, παρμεζάνα, μοτσαρέλα, κασέρι). Συνοδεύονται εξαιρετικά με μαγιονέζα, μουστάρδα ντιζόν ή σως γιαουρτιού.
Υλικά
-
3 – 4 πατάτες
-
200 γρ. τυρί γκούντα
-
150 γρ. μπέικον
-
100 γρ. βούτυρο
-
λίγο ελαιόλαδο
-
φρέσκο δεντρολίβανο
-
1 πρέζα χοντρό αλάτι
-
φρεσκοτριμένο πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Πλένουμε καλά τις πατάτες με ένα σφουγγάρι και δεν τις ξεφλουδίζουμε. Κόβουμε τις πατάτες σε λεπτές φέτες. Δεν κόβουμε μέχρι κάτω αλλά σταματάμε το μαχαίρι σε ένα σημείο για να είναι οι φέτες ενωμένες. Βάζουμε τις πατάτες σε ένα λαδωμένο ταψί.
-
2
Κόβουμε το τυρί γκούντα και το μπέικον σε φέτες και τα τοποθετούμε ανάμεσα σε όλες τις φέτες κάθε πατάτας. Λιώνουμε το βούτυρο και περιχύνουμε τις πατάτες προσέχοντας να πάει παντού. Ψιλοκόβουμε το δεντρολίβανο και πασπαλίζουμε. Προσθέτουμε το αλάτι και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
-
3
Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στου 220°C για 45 λεπτά. Τα τελευταία 10 λεπτά βγάζουμε το αλουμινόχαρτο για να πάρουν χρώμα.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια