Πατάτες και κολοκύθια ογκρατέν
Πατάτες και κολοκυθάκια στο φούρνο με τυρί και κρέμα γάλακτος.
Υλικά
-
2-3 κολοκυθάκια κομμένα σε πολύ λεπτές φέτες
-
1 κιλό καθαρισμένες πατάτες κομμένες σε πολύ λεπτές φέτες
-
2 κουτάλιες της σούπας ελαιόλαδο ή βούτυρο
-
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
-
1 1/5 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος και 1 φλυτζάνι στραγγιστό γιαούρτι καλα αανακατεμένα σε μπολ
-
1 φλιτζάνι τριμμένο τυρί regato ή γραβιέρα
-
1 χούφτα κουκουνάρι
-
κλωνάρια ρόκας για στόλισμα
-
αλάτι πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζουμε τα κολοκυθάκια σε ενα τρυπητό και αλατίζουμε καλα τις φέτες. Αφήνουμε για 30 λεπτά για να μαραθούνε. Ξεπλένουμε και τα τοποθετούμε σε χάρτινη πετσέτα.
-
2
Βράζουμε 10 πατάτες για 10 λεπτά σε νερό που τις σκεπάζει. Στραγγίζουμε πολύ καλά καιση τις απλώνουμε σε χάρτινη πετσέτα. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 230.
-
3
Αλείφουμε ενα πιρέξ ή ενα πήλινο 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο ή βουτυρο.
-
4
Πασπαλίζουμε με το σκόρδο και απλώνουμε την μιση στρώση απο τις πατάτες και τα κολοκυθάκια.
-
5
Βάζουμε λίγο αλάτι.
-
6
Στρώνουμε απο πάνω τη μισή δόση απο την κρέμα και 3-4 κουταλίες τριμμένο τυρί
-
7
Στρώνουμε απο πάνω τα κολοκυθάκια και τις πατάτες, λίγο αλάτι, πιπέρι, την υπόλοιπη κρέμα.
-
8
Βάζουμε το υπόλοιπο τυρί και το κουκουνάρι
-
9
Ψήνουμε για 40-50 λεπτά
-
10
Αφού βγεί απο τον φούρνο το αφήνουμε 5 λεπτά.
-
11
Στολίζουμε με την ρόκα και σερβιρουμε
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (3)