Πατάτες κατσαρόλας (νηστίσιμες)
Ένα γρήγορο φαγητό με υλικά που οι περισσότεροι έχουμε στο ψυγείο μας και οτι πρέπει για νηστεία. Ελαφριά και μεσογειακή συνταγή!
Λίγα μυστικά ακόμα
Γενικά προτιμώ πατάτες βιολογικές γιατί η διαφορά στη γεύση είναι μεγάλη και δεν είναι γεμάτες στα φυτοφάρμακα. Τα οπωροκηπευτικά που μεγαλώνουν στο έδαφος είναι τα πιο επικίνδυνα οσον αφορά τα χημικά. Είναι τσιμπημένες οι τιμές αλλά είμαι της άποψης όσο μας παίρνει να τα αγοράζουμε. Ας πάρουμε 3 λιγότερες παρά να τρώμε χημικά ΚΑΙ από εκεί.Το έχω ψάξει πολύ το συγκεκριμένο θέμα.Οι ελιές είναι προαιρετικές.Το φαγητό περιέχει ελάχιστες θερμίδες εάν προσέξουμε το λάδι. Προτιμώ φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αλάτι ιμαλαίων.
Υλικά
-
2 πατάτες μεσαίου μεγέθους κομμένες κυδωνάτες
-
1-2 κ.σ. σάλτσα ντομάτας
-
1/2 κρεμμύδι
-
1 κ.σ. πιπεριά φλωρίνης
-
2 κ.σ. μανιτάρια κονσέρβα
-
2 κ.σ. κάππαρη
-
1 κ.σ. ελιές μαύρες
-
2 κ.σ. ελαιόλαδο
-
1 σφηνάκι λευκό κρασί
-
αλάτι, πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ρίχνω στη κατσαρόλα το λάδι και μόλις κάψει τσιγαρίζω το κρεμμύδι και στη συνέχεια ρίχνω τη πιπεριά, το μανιτάρι, τις ελιές, την κάππαρη και τη σάλτσα ντομάτας με αυτή τη σειρά και ανακατεύοντας συγχρόνως.
-
2
Μετά από 1-2 λεπτά ρίχνω τις πατάτες και νερό.
-
3
Μόλις αρχίσουν να βράζουν ρίχνω 1/2 κ.σ. θυμάρι, αλάτι και πιπέρι και το κρασί.
-
4
Ανα διαστήματα δοκιμάζω για να δω πότε είναι έτοιμες και κοιτάζω να έχει νερό.
-
5
Μόλις είναι έτοιμες, χαμηλώνω στο ελάχιστο το μάτι και κλείνω το καπάκι της κατσαρόλας αφήνοντάς το λίγο ανοιχτό και ανακατεύω πολύ σιγά περιμένοντας να πει τα υγρά του.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια