Πατάτες με μανιτάρια στο φούρνο λίγο διαφορετικά

6 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
smoketses
smoketses @cook_8487924
,

Λόγω της νηστείας, έψαχνα να φτιάξω συνταγές που θα είναι νηστίσιμες. Αγαπώ τις πατάτες στο φούρνο, αγάπησα (το τελευταίο διάστημα) τα μανιτάρια και σκέφτηκα να τα «παντρέψω». Νομίζω ότι τα κατάφερα και έφτιαξα μια πολύ απλή και συνάμα νόστιμη συνταγή. Δοκιμάστε τη, είναι γρήγορη και τελικά πολύ νόστιμη!

Λίγα μυστικά ακόμα

Γενικά μου αρέσουν οι πατάτες να είναι μικρές για να τις ψήνω με τη φλούδα. Και φυσικά να είναι ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ γιατί είναι οι πιό νόστιμες.

Διόρθωση συνταγής
Δες στατιστικά
Μοιράσου

Υλικά

45 Minutes
4 άτομα
  1. 14-15 πατάτες μίνι Θηβών
  2. 7-8 φρέσκα λευκά μανιτάρια
  3. 2 μέτρια κρεμμύδια
  4. 3-4 σκελίδες σκόρδο
  5. ελαιόλαδο
  6. 1 σφηνάκι λευκό κρασί
  7. αλάτι, όσο θέλετε
  8. αρκετό πιπέρι
  9. 1 τζούρα πάπρικα
  10. δενδρολίβανο φρέσκο ή ξεραμένο
  11. 0.5 ματσάκι μαϊντανό
  12. χυμό από ένα λεμόνι

Οδηγίες μαγειρέματος

45 Minutes
  1. 1

    Πλένουμε καλά με σφουγγαράκι τις πατάτες. Τις βράζουμε για 12-15 λεπτά κι μετά σε ένα σουρωτήρι τις στραγγίζουμε. Εγώ δεν τις ξεφλουδίζω. Τις προτιμώ με τη φλούδα, όταν είναι τόσο μικρές!

  2. 2

    Τις απλώνουμε σε ένα ταψί και προσθέτουμε λίγο νεράκι για να μην «αρπάξει» το ταψί. Αν θέλουμε και με ένα πινέλο τις λαδώνουμε λίγο από πάνω.

  3. 3

    Τις ψήνουμε στις αντιστάσεις για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να «αρπάξουν» καλά και μετά βγάζουμε τα ταψί για να τις γυρίσουμε και από την άλλη πλευρά.

  4. 4

    Χοντροκόβουμε το κρεμμύδι. Όχι στο multi. Το προσθέτουμε στη κατσαρόλα που έχουμε ήδη ζεστάνει και προσθέσει λάδι. Λίγο πριν βάλουμε τα μανιτάρια προσθέτουμε και τα σκόρδα, χοντροκομμένα.

  5. 5

    Όση ώρα τσιγαρίζονται τα κρεμμύδια, ξεφλουδίζουμε (αν θέλουμε) και πλένουμε τα μανιτάρια. Κατόπιν τα κόβουμε σε χοντρές φέτες και τα προσθέτουμε στη κατσαρόλα.

  6. 6

    Τα αφήνουμε και αυτά να τσιγαριστούνε. Δεν προσθέτω νερό γιατί τα μανιτάρια βγάζουν τα υγρά τους

  7. 7

    Αφού πιούν όλα τους τα υγρά τα σβήνω με το σφηνάκι λευκό κρασί.

  8. 8

    Προσθέτω τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, το δενδρολίβανο, το αλάτι, το πιπέρι, την πάπρικα και αποσύρω από τη φωτιά.

  9. 9

    Εν τω μεταξύ έχουν ψηθεί και οι πατάτες. Απλώνετε τα μανιτάρια πάνω από τις πατάτες και αν θέλετε προσθέτετε το χυμό από ένα λεμόνι και βάζατε ξανά το ταψί στο ΣΒΗΣΤΟ φούρνο για 10-15 λεπτά.

Αντιδράσεις

Διόρθωση συνταγής
Δες στατιστικά
Μοιράσου

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

smoketses
smoketses @cook_8487924
στις
,

Παρόμοιες συνταγές