Πατάτες με ζακετάκι
Ακαθαριστες πατατες στον φουρνο.
Λίγα μυστικά ακόμα
Η συνταγη ειναι της κυριας Μαριας Λοη.
Υλικά
-
10 πατατες
-
2 κ.σ. μουσταρδα
-
4 κ.σ. λαδι
-
Χυμο ενος λεμονιου
-
Αλατι - πιπερι
-
1 λαδοκολλα
-
Για την σαλτσα
-
3 κ.σ.μαγιονεζα
-
3 κ.σ. μουσταρδα
-
1 κ.σ.λαδι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε ενα μεγαλο μπολ βαζουμε τη μουσταρδα, το λαδι, τον χυμο λεμονιου, αλατι, πιπερι και ανακατευουμε καλα εως οτου ενωθουν τα υλικα.
-
2
Πλενουμε τις πατατες καλα, τις σκουπιζουμε και τις κοβουμε σε κυδωνατο σχημα. Ριχνουμε τα κομματια πατατας στο μπολ με το μειγμα μουσταρδας και ανακατευουμε καλα για να απλωθει σε ολες τις πατατες.
-
3
Προθερμενουμε τον φουρνο στους 180 βαθμους.
-
4
Σε ενα ταψι στρωνουμε τη λαδοκολλα και ριχνουμε τις πατατες. Τις ψηνουμε στον προθερμασμενο φουρνο για περιπου 40-45 λεπτα, μεχρι να ροδισουν.
-
5
Μολις ψηθουν τις βγαζουμε απο τον φουρνο. Ψιλοκοβουμε δυο κομματια πατατας και τα ριχνουμε σε ενα μπολ. Βαζουμε τις υπολοιπες πατατες σε μια πιατελα σκεπασμενες με αλουμινοχαρτο για να μεινουν ζεστες.
-
6
ΣαλτσαΣτο μπολ με τις ψιλοκομμενες πατατες ριχνουμε τη μουσταρδα, τη μαγιονεζα, το λαδι και τα ανακατευουμε μεχρι να ενωθουν καλα μεταξυ τους.
-
7
Ξεσκεπαζουμε τις πατατες και τις σερβιρουμε συνοδευοντας τες με τη σαλτσα που ετοιμασαμε.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια