Πατάτες ω γκρατέν με μανιτάρια και γαλοπούλα
Εύκολο και γρήγορο καθημερινό πιάτο με πλούσια γεύση!
Λίγα μυστικά ακόμα
Η ποσότητα γιά τις πατάτες και όλα τα υπόλοιπα υλικά, αφορά ένα μέτριο πυρέξ. Μπορείτε να αντικαταστήσετε την γαλοπούλα με μπέικον γιά ποιό πικάντικη γεύση αλλά πρέπει να το σώτάρετε πριν το βάλετε στο φαγητό.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Καθαρίζουμε και κόβουμε τα μανιτάρια σε φέτες. Τα σοτάρουμε με λίγη φυτίνη, αλατοπιπερώνουμε και τ’ αφήνουμε στην άκρη.
-
2
Καθαρίζουμε, κοβουμε σε φέτες και βράζουμε τις πατάτες για μερικά λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ και στρώνουμε μια στρώση πατάτες.
-
3
Συνεχίζουμε με λίγο τριμμένο τυρί, μετά ρίχνουμε τα μανιτάρια, την γαλοπούλα κομμένη σε κομματάκια, λίγο τυρί ακόμη και τελειώνουμε με μια στρώση πατάτες. Καλύπτουμε με το υπόλοιπο τυρί και το περιχύνουμε με την κρέμα γάλακτος
-
4
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για 40 λεπτά περίπου (μέχρι να ροδίσει). Αφήνουμε το φαγητό να σταθεί για μισή ώρα τουλάχιστον και το σερβίρουμε με σαλάτα της αρεσκείας μας.
Σχόλια (4)