Πατάτες ογκραντέν με κοτόπουλο

82 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
thomaei
thomaei @cook_8463981
,belgio

Ενα συνηθισμένο φαγητό που τη διαφορά την κάνει το κοτόπουλο.

Λίγα μυστικά ακόμα

Σερβίρετε το φαγητό ζεστό, συνοδευόμενο από μια πράσινη σαλάτα, αλλά πηγαίνει τέλεια με αγγουράκια τουρσί. Απολαύστε το!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

40 Minutes
  1. 450 g πατάτες βρασμένες με τη φλούδα τους
  2. 300 γραμμάρια στήθος κοτόπουλου
  3. 250 γρ μοτσαρέλα ή όποιο αλλο μαλακό κιτρινο τυρί θέλετε (από την οποία κρατάμε τα 50 γρ για το τέλος) { το εχω δοκιμασει και με κιτρινα αλλα και μοτσαρέλα }
  4. πιπέρι και λίγη πάπρικα
  5. λίγο βούτυρο ή λαδάκι για το άλειμα του σκεύους
  6. 2 κουταλιές τριμμένη φρυγανιά
  7. φρέσκο θυμάρι
  8. λάδι για το τηγάνισμα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Πλένουμε καλά τις πατάτες και τις βάζουμε να βράσουν στον ατμομάγειρα. Πλένουμε και καθαρίζουμε το κοτόπουλο, το κόβουμε μικρά κομμάτια, ρίχνουμε το πιπέρι και την πάπρικα ή αν έχουμε μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο.

  2. 2

    Τα θωρακίζουμε στο τηγάνι με πολύ λίγο λάδι και από τις 2 πλευρές.

  3. 3

    Αφού βράσουν οι πατάτες τις καθαρίζουμε και τις κόβουμε σε φέτες. Κόβουμε σε φέτες και τα 150 γρ μοτσαρέλα. Σε ένα λαδωμένο πυρέξ με βούτυρο ή λάδι και πασπαλισμένο με φρυγανιά βάζουμε τις φέτες πατάτας, κοτόπουλο και μοτσαρέλα εναλλάξ. Ρίχνουμε λίγο θυμάρι πάνω.

  4. 4

    Στη συνέχεια καλύψτε το με 2 αυγά χτυπημένα με αλάτι, πιπέρι και τελειώνουμε με τριμμένη κεφαλογραβιέρα με λίγα ακόμα κίτρινα τυριά. Προθερμαινουμε τον φούρνο στους 200 ° C και ψήνουμε μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρώμα.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

thomaei
thomaei @cook_8463981
στις
,belgio