Πατάτες ογκραντέν με κοτόπουλο
Ενα συνηθισμένο φαγητό που τη διαφορά την κάνει το κοτόπουλο.
Λίγα μυστικά ακόμα
Σερβίρετε το φαγητό ζεστό, συνοδευόμενο από μια πράσινη σαλάτα, αλλά πηγαίνει τέλεια με αγγουράκια τουρσί. Απολαύστε το!
Υλικά
-
450 g πατάτες βρασμένες με τη φλούδα τους
-
300 γραμμάρια στήθος κοτόπουλου
-
250 γρ μοτσαρέλα ή όποιο αλλο μαλακό κιτρινο τυρί θέλετε (από την οποία κρατάμε τα 50 γρ για το τέλος) { το εχω δοκιμασει και με κιτρινα αλλα και μοτσαρέλα }
-
50 γρ κεφαλογραβιέρα
-
2 αυγά
-
πιπέρι και λίγη πάπρικα
-
λίγο βούτυρο ή λαδάκι για το άλειμα του σκεύους
-
2 κουταλιές τριμμένη φρυγανιά
-
φρέσκο θυμάρι
-
λάδι για το τηγάνισμα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Πλένουμε καλά τις πατάτες και τις βάζουμε να βράσουν στον ατμομάγειρα. Πλένουμε και καθαρίζουμε το κοτόπουλο, το κόβουμε μικρά κομμάτια, ρίχνουμε το πιπέρι και την πάπρικα ή αν έχουμε μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο.
-
2
Τα θωρακίζουμε στο τηγάνι με πολύ λίγο λάδι και από τις 2 πλευρές.
-
3
Αφού βράσουν οι πατάτες τις καθαρίζουμε και τις κόβουμε σε φέτες. Κόβουμε σε φέτες και τα 150 γρ μοτσαρέλα. Σε ένα λαδωμένο πυρέξ με βούτυρο ή λάδι και πασπαλισμένο με φρυγανιά βάζουμε τις φέτες πατάτας, κοτόπουλο και μοτσαρέλα εναλλάξ. Ρίχνουμε λίγο θυμάρι πάνω.
-
4
Στη συνέχεια καλύψτε το με 2 αυγά χτυπημένα με αλάτι, πιπέρι και τελειώνουμε με τριμμένη κεφαλογραβιέρα με λίγα ακόμα κίτρινα τυριά. Προθερμαινουμε τον φούρνο στους 200 ° C και ψήνουμε μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρώμα.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια