jenny-cook
jenny-cook @cook_8483694

Είναι μια εύκολη, υγιεινή, γευστική και πικάντικη συνταγή, χωρίς αυγά και χαμηλή σε λιπαρά!!!!

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν θέλετε μπορείτε να αντικαταστήσετε το τυρί τριμμένο με Gouda, αλλά εγώ προτιμώ τα σκληρά τυριά, γιατί είναι και χαμηλά σε λιπαρά! Καλή σας όρεξη και ελπιζω να σας αρεσει η συνταγή μου!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

8 άτομα
  1. 2-3 σκελίδες σκόρδο
  2. αλάτι και πιπέρι
  3. 350 γρ. τυρί τριμμένο κεφαλογραβιέρα
  4. 1 κρέμα γάλακτος 500 ml, κατά προτιμηση light
  5. 50 γρ. βούτυρο χαμηλών λιπάρων

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βράζουμε τις πατάτες για 30' λεπτά περίπου.

  2. 2

    Κόβουμε το σκόρδο σε ψιλοκομμένα κομματάκια και τα βάζουμε σε ένα πιατάκι, μέσα στο ψυγείο.

  3. 3

    Παίρνουμε ενα πυρέξ ταψί και στρώνουμε τις μισές πατατές κομμένες σε ροδέλες.

  4. 4

    Βάζουμε λίγο βουτυράκι πάνω σε κάθε πατάτα.

  5. 5

    Τις πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι.

  6. 6

    Και στην συνέχεια το τριμμένο σκόρδο αφού το έχουμε βγάλει από το ψυγείο.

  7. 7

    Επίσης βάζουμε το μισό τυρί τριμμένο από πανω.

  8. 8

    Στρώνουμε και τις υπόλοιπες πατάτες από πάνω τις πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι.

  9. 9

    Ρίχνουμε από πάνω όλη την κρέμα γάλακτος.

  10. 10

    Επίσης ρίχνουμε λίγο τύρι τριμμένο πάνω από την κρέμα (μην ανησυχείτε θα λιώσει πάνω στην κρέμα και θα γίνει ωραίο)

  11. 11

    Τις βάζουμε στον φούρνο στους 180 βαθμούς για 40-45' λεπτά μεχρι να ροδισουν

  12. 12

    Αφου τις βγάλετε τις αφήνετε να κρυώσουν 5' λεπτά και σερβίρονται.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια

michele stamouli
michele stamouli @cook_8478401
πολλυ ωραια και ευκολη συνταγη.... εγω επειδι μου ειχε μεινει ψητο κοτοπουλο το ψυλοκοψα και το εβαλα στην μεση μαζι με το τυρι..εγινε πολυ νοστημο

Από

jenny-cook
jenny-cook @cook_8483694
στις