Πατάτες Ογκρατέν - Ρούλα mix

 Ρούλα
Ρούλα @cook_8491964
Κόρινθος,Ελλάδα

Αυτές οι νόστιμες πατατούλες, δημιουργήθηκαν από την μίξη πολλών άλλων συνταγών για ογκρατέν.

Λίγα μυστικά ακόμα

Οι ποσότητες των υλικών διαφέρουν ανάλογα με το πυρέξ και τα γούστα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 5-6 πατάτες κομμένες σε μέτριες φέτες
  2. 10 φέτες μπέικον
  3. 1 κονσέρβα μανιτάρια
  4. 1 πιπεριά κομμένη σε κύβους
  5. 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι (κομμένο σε λεπτές ροδέλες)
  6. 10 φέτες τυρί του τοστ ψιλοκομμένο
  7. 2 κουτ. της σούπας γιαούρτι
  8. 2 κουτ. της σούπας μουστάρδα
  9. 1 λίτρο γάλα (περίπου)

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βάζουμε τις πατάτες σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει και τις αφήνουμε να βράσουν για 5 λεπτά. Αποσύρουμε απο την φωτια και στραγγίζουμε.

  2. 2

    Σε ένα τηγανάκι σωτάρουμε με λίγο λάδι τα κρεμμύδια

  3. 3

    Βγάζουμε τα κεμμύδια απο το τηγανάκι, αφού έχουν μαραθεί καλά και προσθέτουμε τα μανιτάρια. Τέλος, βγάζουμε τα μανιτάρια και βάζουμε το μπέικον.

  4. 4

    Σε ένα μέτριου μεγέθους πυρέξ, βάζουμε μια στρώση μανιτάρια, μια κρεμμύδι, μια μπέικον, μια πιπεριά και μια πατάτες.

  5. 5

    Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.

  6. 6

    Η τελευταία στρώση να είναι πατάτες.

  7. 7

    Σε ένα μπώλ έχουμε ανακατέψει τα υλικά της σάλτσας.

  8. 8

    Εχουμε χτυπήσει ελαφρά το αυγό και το έχουμε ανακατέψει με το γιαούρτι, το γάλα, την μουστάρδα, αλάτι και πιπέρι.

  9. 9

    Περιχύνουμε με την σάλτσα τις πατάτες και ψήνουμε στους 180οC με αέρα για 20-30 λεπτά.

Αντιδράσεις

Από

 Ρούλα
Ρούλα @cook_8491964
στις
Κόρινθος,Ελλάδα