Πατάτες Ογκρατέν - Ρούλα mix
Αυτές οι νόστιμες πατατούλες, δημιουργήθηκαν από την μίξη πολλών άλλων συνταγών για ογκρατέν.
Λίγα μυστικά ακόμα
Οι ποσότητες των υλικών διαφέρουν ανάλογα με το πυρέξ και τα γούστα.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζουμε τις πατάτες σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει και τις αφήνουμε να βράσουν για 5 λεπτά. Αποσύρουμε απο την φωτια και στραγγίζουμε.
-
2
Σε ένα τηγανάκι σωτάρουμε με λίγο λάδι τα κρεμμύδια
-
3
Βγάζουμε τα κεμμύδια απο το τηγανάκι, αφού έχουν μαραθεί καλά και προσθέτουμε τα μανιτάρια. Τέλος, βγάζουμε τα μανιτάρια και βάζουμε το μπέικον.
-
4
Σε ένα μέτριου μεγέθους πυρέξ, βάζουμε μια στρώση μανιτάρια, μια κρεμμύδι, μια μπέικον, μια πιπεριά και μια πατάτες.
-
5
Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.
-
6
Η τελευταία στρώση να είναι πατάτες.
-
7
Σε ένα μπώλ έχουμε ανακατέψει τα υλικά της σάλτσας.
-
8
Εχουμε χτυπήσει ελαφρά το αυγό και το έχουμε ανακατέψει με το γιαούρτι, το γάλα, την μουστάρδα, αλάτι και πιπέρι.
-
9
Περιχύνουμε με την σάλτσα τις πατάτες και ψήνουμε στους 180οC με αέρα για 20-30 λεπτά.
Σχόλια