Πατάτες τηγανητές με συνοδευτικό
Τραγανά κομμάτια πατάτας με συνοδευτικό από φέτα και λεμόνι
Λίγα μυστικά ακόμα
Τρώγεται αφού το κάνεις όρεξη
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Πλένουμε την πατάτα και κατά προτίμηση μπορούμε να μην αφαιρέσουμε την φλούδα. Κόβουμε την πατάτα σε μακριές και ελαφρώς χονδρές λωρίδες. Για επιπλέον τραγανώτητα μπορούμε να βυθίσουμε τα κομμάτια πατάτας σε ένα δοχείο με νερό και έτσι να τα αφήσουμε για 30 λεπτά περίπου.
-
2
Πλένουμε το λεμόνι και κόβουμε όλη την κίτρινη επιφάνεια σε ρηνίσματα. Ανακατεύουμε την φέτα με όλο τον χυμό από το λεμόνι μέχρι να πολτοποιηθεί. Τα κουκούτσια από το λεμόνι αφαιρόνται από την συνταγή. Το μείγμα πρέπει να πάρει ελαφρώς στεγνή μορφή σαν κρέμα και αφού θα αποδεικτεί υγρό διορθώνουμε με επιπλέον φέτα. Ανακατεύουμε στο μείγμα την ξερή ρήγανη και τα ρηνίσματα από την επιφάνεια του λεμονιού και λίγο αλάτι.
-
3
Στραγγίζουμε καλά τα κομμάτια πατάτας αφού τα βυθίσαμε στο νερό. Ανακατεύουμε τα κομμάτια πατάτας με τον δυόσμο. Βάζουμε μπόλικο λάδι στο τηγάνι και το αφήνουμε να βράσει σε ψηλή φωτιά. Ρίχνουμε μέσα τα κομμάτια πατάτας και αμέσως τα ανακατεύουμε να λαδιαστούν. Τηγανίζουμε μέχρι να αποκτίσουν ελαφρώς χρυσαφί χρώμα και τραγανή επιφάνεια δηλαδή για 15 λεπτά περίπου ανακατεύοντας συχνά και στριφογυρίζοντας το τηγάνι συστηματικώς. Προς το τέλος τινάζουμε τα κομμάτια πατάτας και προσθέτουμε αλάτι.
-
4
Στραγγίζουμε τα κομμάτια πατάτας και τα βάζουμε σε δύο πιάτα. Τοποθετούμε στα πιάτα το μείγμα.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (3)