Πατάτες τραγανές...φρυγανάτες
Πατάτες μαλακές από μέσα και έξω τραγανές όπως το εξωτερικό των fried chicken.
Λίγα μυστικά ακόμα
Αναλόγως γούστου βάλτε ότι άλλα μπαχαρικά θέλετε.Μην αναμίξετε πολλά όμως γιατί θέλουμε να υπερισχύει η γεύση της φρυγανιάς.Παρόλο που ψήνονται μέσα στα λάδια δεν απορροφούν λάδι τόσο όσο νόμιζα. Ίσως επειδή η φρυγανιά 'προστατεύει' τις πατάτες.
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε στα 2. Αν είναι μεγάλες τις χαράζουμε σε 2-3 σημεία για να ψηθούν εύκολα.
-
2
Τις βάζουμε σε μπωλ μαζί με τα μυρωδικά και ανακατεύουμε με το χέρι να πάνε παντού.
-
3
Σε ταψί απλώνουμε αντικολλητικό χαρτί.
-
4
Σκορπούμε φρυγανιά όση για να σκεπαστεί λίγο αραιά ο πάτος του ταψιού.
-
5
Τοποθετούμε τις πατάτες προσεκτικά ώστε να μην σκορπιστεί η φρυγανιά από κάτω.
-
6
Αφού τις αραδιάσουμε σκορπούμε από πάνω και άλλη φρυγανιά ώστε να δημιουργήσουμε ένα επίσης αραιό στρώμα.
-
7
Από μια γωνίτσα ρίχνουμε το λάδι (εγώ βάζω μισό ελαιόλαδο και μισό φυστικέλαιο) τόσο όσο να μισοσκεπάζει τις πατάτες.
-
8
Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 270 για 1.5 ώρα περίπου. Η θερμοκρασία και η ώρα εξαρτώνται πάντα από τον φούρνο σας.
-
9
Λίγο πριν είναι έτοιμες αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και αφήνουμε να ροδοκοκκινίσουν.
-
10
Μόλις ψηθούν τις βγάζουμε από το ταψί και σερβίρουμε.
-
11
Αν τις αφήσουμε στο ταψί με σβηστό φούρνο θα ρουφήξουν λάδι και δεν το θέλουμε...
-
12
Καλύτερα να σερβιριστούν αμέσως ζεστές.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (5)