κύρια φωτογραφία συνταγής Πατάτες Wedges
natasoulini
natasoulini @cook_8461285
,Κύπρος

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορείτε να αντικαταστήσετε την πάπρικα με ρίγανη και θα έχουν εξίσου ωραία γεύση!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 3 μεγάλες πατάτες (σύνολο 600-650 γραμμάρια)
  2. λίγο αλάτι
  3. 1/2 κουταλάκι ζάχαρη
  4. 1/2 κουταλάκι πάπρικα γλυκιά
  5. 1/4 κουταλάκι σκόνη σκόρδου
  6. 2 κουταλιές λάδι
  7. λίγο ξύδι για ράντισμα (προαιρετικά)

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Προθερμαίνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς.

  2. 2

    Αναμιγνύετε σε ένα μπωλάκι τη ζάχαρη με το αλάτι, την πάπρικα και τη σκόνη σκόρδου.

  3. 3

    Πλένετε καλά τις πατάτες και τις τρίβετε με μια βούρτσα ή ένα καινούριο σφουγγαράκι, χωρίς όμως να τις ξεφλουδίσετε.

  4. 4

    Τις στεγνώνετε και τις κόβετε στη μέση κατά μήκος.

  5. 5

    Ύστερα κόβετε κάθε μισή σε 3-4 φέτες κατά μήκος (6-8 φετάκια κάθε πατάτα).

  6. 6

    Τις βάζετε σε ένα μπωλ και τις ραντίζετε με λάδι και τις τινάζετε να πιάσουν παντού.

  7. 7

    Βάζετε τις πατάτες με τη φλούδα προς τα κάτω σε ένα ταψί ντυμένο με λαδόκολα και τις πασπαλίζετε με το μίγμα της πάπρικας.

  8. 8

    Τις ψήνετε για 35-45 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και να μαλακώσουν (ελέγχετε με ένα πηρούνι).

  9. 9

    Ο χρόνος ψησίματος διαφέρει ανάλογα με τον τύπο των πατατών.

  10. 10

    Αν θέλετε τις σερβίρετε ραντισμένες με λίγο ξύδι.

Αντιδράσεις

Σχόλια (4)

Ναυσικά
Ναυσικά @nafsika
Τις έκοωα όπως τις τηγανιτές, και αντί για σκόνη σκόρδου έβαλα ένα άλλο μείγμα μπαχαρικών για πατάτες (που είχε και σκόρδο). Έγιναν πολύ νόστιμες!

Από

natasoulini
natasoulini @cook_8461285
στις
,Κύπρος