Πατάτες Wedges
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορείτε να αντικαταστήσετε την πάπρικα με ρίγανη και θα έχουν εξίσου ωραία γεύση!
Υλικά
-
3 μεγάλες πατάτες (σύνολο 600-650 γραμμάρια)
-
λίγο αλάτι
-
1/2 κουταλάκι ζάχαρη
-
1/2 κουταλάκι πάπρικα γλυκιά
-
1/4 κουταλάκι σκόνη σκόρδου
-
2 κουταλιές λάδι
-
λίγο ξύδι για ράντισμα (προαιρετικά)
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς.
-
2
Αναμιγνύετε σε ένα μπωλάκι τη ζάχαρη με το αλάτι, την πάπρικα και τη σκόνη σκόρδου.
-
3
Πλένετε καλά τις πατάτες και τις τρίβετε με μια βούρτσα ή ένα καινούριο σφουγγαράκι, χωρίς όμως να τις ξεφλουδίσετε.
-
4
Τις στεγνώνετε και τις κόβετε στη μέση κατά μήκος.
-
5
Ύστερα κόβετε κάθε μισή σε 3-4 φέτες κατά μήκος (6-8 φετάκια κάθε πατάτα).
-
6
Τις βάζετε σε ένα μπωλ και τις ραντίζετε με λάδι και τις τινάζετε να πιάσουν παντού.
-
7
Βάζετε τις πατάτες με τη φλούδα προς τα κάτω σε ένα ταψί ντυμένο με λαδόκολα και τις πασπαλίζετε με το μίγμα της πάπρικας.
-
8
Τις ψήνετε για 35-45 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και να μαλακώσουν (ελέγχετε με ένα πηρούνι).
-
9
Ο χρόνος ψησίματος διαφέρει ανάλογα με τον τύπο των πατατών.
-
10
Αν θέλετε τις σερβίρετε ραντισμένες με λίγο ξύδι.
Σχόλια (4)