Πατατοκεφτεδάκια
Πατατοκεφτεδάκια φούρνου (ή τηγανιτά αν προτιμάτε), με μυρωδιά μεσογείου.
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν χρησιμοποιήσετε πατάτες, αντί για πουρέ, θα χρειαστείτε λιγότερο αλεύρι, γύρω στο 1/2 κιλό. Θα το δείτε και με το μάτι. Αν η ζύμη γίνει πιο σκληρή δεν πειράζει, θα γίνουν το ίδιο ωραία. Αν είναι να τα τηγανίσετε, περάστε τα από τριμένη φρυγανιά και το λάδι πρέπει να είναι πάρα πολύ καυτό για να μη διαλυθούν. Καλή σας όρεξη!
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ετοιμάζουμε τον πουρέ σύμφωνα με τις οδηγίες ή βράζουμε τις πατάτες και τις πολτοποιούμε στο μούλτι.
-
2
Βάζουμε σε μια λεκάνη όλα μας τα υλικά μαζί με τις πατάτες και τα ζυμώνουμε. Η ζύμη βγαίνει λίγο μαλακή, σαν ζύμη κέικ.
-
3
Σχηματίζουμε μπαλάκια με τα χέρια ή με κορνέ (αν διαθέτουμε) και ψήνουμε για 10-15 λεπτά στους 180.
Σχόλια (10)