Πατατοκεφτέδες 4

18 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
eleftheria2
eleftheria2 @cook_8484904
kastoria,Greece

Οι πατατοκεφτέδες είναι μια πολύ καλή λύση για ν΄αξιοποιήσετε παλιές και μικρές πατάτες που έχουν μαλακώσει ή ακόμη κι αν έχουν φυτρώσει και λυπάστε να τις πετάξετε. Η αλήθεια είναι ότι οι παλιές πατάτες δεν γίνονται το ίδιο νόστιμες τηγανιτές όπως οι φρέσκες αλλά σας βεβαιώ ότι στους πατατοκεφτέδες δεν θα καταλάβετε καμιά διαφορά ακόμη κι αν χρησιμοποιούσατε φρέσκες. Για να μην σας πως ότι είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσετε παλιές γιατί για κάποιον λόγο δεν σκορπίζουν στο τηγάνι όπως οι φρέσκες. Γενικότερα όμως καλό είναι να μην πετάμε υλικά από την κουζίνα μας, ειδικά τώρα την περίοδο της οικονομικής κρίσης που περνάμε, και να βρίσκουμε τρόπους να τα χρησιμοποιήσουμε.

Λίγα μυστικά ακόμα

Οι πατατοκεφτέδες εκτός από κύριο φαγητό είναι κι ένας πολύ ωραίος μεζές για τσίπουρο ή μπύρα.Κατά τον ίδιο τρόπο μπορείτε να φτιάξετε και κολοκυθοκεφτέδες.Καλή σας επιτυχία και καλή σας όρεξη

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

4 άτομα
  1. 1 κιλό πατάτες μικρές και παλιές
  2. 1 ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι
  3. 2 ψιλοκομμένο φρέσκα κρεμμυδάκια
  4. 200 gr τριμμένο κίτρινο τυρί ( γραβιέρα, παρμεζάνα, πεκορίνο)
  5. 200 gr φέτα
  6. 3 κουταλιές μαιντανό
  7. 1 κουταλάκι δυόσμο
  8. αλάτι, πιπέρι
  9. λάδι και αλεύρι για το τηγάνισμα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Πλένετε τις πατάτες και τις βράζετε μαζί με τις φλούδες τους. Μόλις βράσουν τις ξεφλουδίζετε ζεστές και τις περνάτε από τη μηχανή του πουρέ.

  2. 2

    Προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά.

  3. 3

    Βάζετε σ΄ένα τηγάνι λίγο λάδι (όσο να πιάνει τον πάτο) να κάψει σε δυνατή φωτιά για να τηγανιστούν γρήγορα και να μην σκορπίσουν. Αντίθετα αν το λάδι είναι πολύ, θ΄αρχίσουν να βράζουν και να διαλύονται.

  4. 4

    Αλευρώνετε τους κεφτέδες και τους τηγανίζετε και από τις δυο μεριές. Όσο τηγανίζετε, επειδή θα "σώνεται" το λάδι, μπορείτε να προσθέτετε καινούργιο όσο προχωρεί το τηγάνισμα.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

eleftheria2
eleftheria2 @cook_8484904
στις
kastoria,Greece