Πατατοκροκέτες με μπέικον και φέτα
Φοβερές πατατοκροκέτες από έμπνευση της στιγμής!!!!
Υλικά
-
1 κιλό πατάτες
-
100 γρ. μπέικον
-
λίγη γαλοπούλα καπνιστή
-
100 γρ. κεφαλογραβιέρα
-
λίγο βούτυρο
-
λίγη φέτα κομμένη σε κυβάκια
-
σκόνη σκόρδο
-
ελαιόλαδο
-
αλάτι-πιπέρι
-
Για το πανάρισμα
-
αλεύρι
-
2 αυγά
-
φρυγανιά τριμμένη ή μίγμα για πανάρισμα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βράζουμε τις πατάτες ολόκληρες με τη φλούδα.
-
2
Τις αφήνουμε να κρυώσουν και τις ξεφλουδίζουμε. Τις λιώνουμε με πιρούνι ή με πρέσσα για πουρέ.Τις βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσουν.
-
3
Ψιλοκόβουμε το μπέικον και τη γαλοπούλα και τα τσιγαρίζουμε για λίγο. Λιώνουμε βούτυρο και περιχύνουμε τις πατάτες και ρίχνουμε σκόνη σκόρδο,αλάτι,πιπέρι,το μπέικον,τη γαλοπούλα,τη κεφαλογραβιέρα και ανακατεύουμε πολύ καλά.Το βάζουμε για λίγο στο ψυγείο να στερεοποιηθεί.Τα πλάθουμε μπαλάκια και βάζουμε μέσα τη φέτα σε κύβο και ξαναπλάθουμε. Βουτάμε τις κροκέτες στο αλεύρι μετά στο αυγό και στη φρυγανιά.Τα τηγανίζουμε στα καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν καλά. Αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στεγνώσουν.Καλή όρεξη!!!
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια