Πατατοκροκέτες πανεύκολες

30 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
rozitaki!
rozitaki! @lousaki07

Είναι οι πιο εύκολες και συγχρόνως οι πιο νόστιμες πατατοκροκέτες που έχετε δοκιμάσει!!!!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

Περίπου 30 πατατοκροκέτες
  1. 1 φακελάκι έτοιμο πουρέ σκόνη
  2. 500 γρ γάλα φρέσκο ελαφρύ
  3. 400 γρ νερό
  4. 1 κ.σ. δυόσμο ξερό
  5. 5 φέτες γαλοπούλα ψιλοκομμένη
  6. 150 γρ. ρεγκάτο light( ή όποιο άλλο αλμυρο τυρί προτιμάτε)
  7. πιπέρι και αλάτι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βάζουμε το γάλα σε κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά. Μόλις αρχίσει να ζεσταίνει προσθέτουμε τον πουρέ σκόνη, το δυόσμο,το αλάτι και το πιπέρι και τα ανακατεύουμε.

  2. 2

    Μόλις αρχίσει να πήζει προσθέτω και το νερό ανακατεύοντας συνεχώς, προσθέτω ακόμη τη μαργαρίνη και το τυρί και συνεχίζω το ανακάτεμα.

  3. 3

    Αποσύρω το σκεύος απο την φωτιά, προσθέτω την γαλοπούλα και ανακατεύω ελαφρά.Το αφήνω να κρυώσει.

  4. 4

    Χτυπάω το αυγό, πλάθω τον πουρε σε μπαλάκια και τα περνάω όλα πρώτα απο το αυγό και μετα απο την φρυγανιά.

  5. 5

    Τα βάζω στο ψυγείο λίγο να σφίξουν, (περίπου 1/2 με 1 ώρα) και μόλις τα βγάλω, τα τοποθετώ σε λαμαρίνα με λαδόκολα και τα ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

rozitaki!
rozitaki! @lousaki07
στις