κύρια φωτογραφία συνταγής Πατατοκροκέτες
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

30 Minutes
4-6 άτομα
  1. 1 κιλό πατάτες
  2. 1 μικρό κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
  3. 6 κ.σ. αλεύρι
  4. 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  5. 1 φλ. κεφαλοτύρι τριμμένο
  6. λίγος μαιντανός ψιλοκομμένος
  7. λίγο μοσχοκάρυδο τριμμένο
  8. αλάτι
  9. πιπέρι
  10. Για το τηγάνισμα
  11. αλεύρι
  12. 2 αβγά χτυπημένα
  13. λάδι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ξεπλένετε καλά τις πατάτες και τις βράζετε με τη φλούδα τους μέσα σε αλατισμένο νερό φροντίζοντας να μη λιώσουν.

  2. 2

    Τις σουρώνετε κι αφού κρυώσουν λίγο, τις ξεφλουδίζετε και τις περνάτε από τον μύλο των λαχανικών.

  3. 3

    Μεταφλερετε τον πουρέ σε μπολ.

  4. 4

    Προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα ζυμώνετε όλα μαζί.

  5. 5

    Αν το μείγμα σας είναι αραιό και δεν πλάθεται, προσθέστε επιπλέον αλεύρι.

  6. 6

    Αφού κρυώσει, αφήνετε το μείγμα στο ψυγείο για μισή ώρα ακόμη να σφίξει.

  7. 7

    Παίρνετε με ένα κουτάλι της σούπας μείγμα πατάτας και το πλάθετε σε κεφτέδες ή μακρόστενες κροκέτες.

  8. 8

    Περνάτε τις κροκέτες πρώτα από το αλεύρι, μετά από το αβγό και τέλος από τη φρυγανιά.

  9. 9

    Ζεσταίνετε μπόλικο λάδι σε βαθύ τηγάνι και αφού κάψει ρίχνετε τις κροκέτες στο λάδι και τις τηγανίζετε μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα και από τις 2 πλευρές.

  10. 10

    Μόλις οι κροκέτες ροδίσουν, τις βγάζετε με τρυπητή κουτάλα σε χαρτί κουζίνας, για να στραγγίσουν από το λάδι.

  11. 11

    Τις σερβίρετε σε πιατέλα πασπαλίζοντας με λίγο μαιντανό ψιλοκομμένο.

Αντιδράσεις

Σχόλια (10)

Always Kiss The Cook
Always Kiss The Cook @cook_8457397
Αυτο που είναι πάνω από τις πατατοκροκετες στη φωτογραφία τι ακριβώς είναι?\r\nΘα τη φτιάξω που θα τη φτιάξω τη συνταγη να είναι ολοκληρωμένη :) !\r\nμ αρέσει πολύ αυτή η πρόταση σερβιρίσματος!

Από

sweeney
sweeney @cook_8450967
στις
,Ελλάδα